KıbrısManşetSağlık

Akansoy: Haklı olmak mı doğru olmak mı?

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Mustafa Akansoy, karantina uygulaması ve PCR testlerinin yasal olmadığı gerekçesi ile dava açılmasına tepki gösterdi

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Mustafa Akansoy, karantina uygulaması ve PCR testlerinin yasal olmadığı gerekçesi ile dava açılmasına tepki gösterdi.

Akansoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla salgın süresince hastaları hastane veya otele almak yerine evlerine gönderilmesi halinde yanlış bir yol izlenmiş olunacağına dikkat çekti.

Dünyadaki vaka ve hayatını kaybedenlerin oranlarına bakıldığında bin hastanın 22’sinin hayatını kaybettiğini ancak KKTC’de uygulanan sistemle vaka sayısı ile ölüm sayısının oranlanmasında bin hastanın 7’sinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Akansoy’un paylaşımı şöyle:

“DAHA NELER? HAKLI OLMAK MI YOKSA DOĞRU OLMAK MI? Yarın mahkeme varmış. Karantinaya alınma ve PCR testleri yasal değilmiş. Korona salgını başladığında hastaları hastaneye ve otele almak yerine evlerine göndereydik ne olurdu? Hiç düşündünüz mü? KKTC deki ölüm sayısı ile vaka sayısını oranlarsak her 1000 vakada 7 hastamızı kaybettik. Toplam 24 hastamızı kaybettik. Bir de söyle düşünelim. Hastaları otele veya hastaneye almadık ve evlerine gönderdik ve ağırlaşınca geliniz dedik. Ne olurdu? Tüm dünyada 115 milyon hastanın 2 milyon beş yüz elli beş bini öldü. Orana bakarsak, dünyada 1000 vakada 22 insan kaybettik. TEKRAR söylüyorum, KKTC’de uygulanan sistem ile ortalama 1000 vakada 7 insanımızı kaybettik. Şimdi bu uygulanan sistem davalık oldu. Mesele haklı olmak mı yoksa doğru olmak mı? Kararı siz veriniz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu