KıbrısManşet

Akansoy: Hükümet öğretmeni itibarsızlaştırmak yerine, eğitimin sorunlarıyla ilgilensin

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Akım Akansoy hükümetin öğretmenleri itibarsızlaştırması yerine eğitimde yaşanan sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Akım Akansoy hükümetin öğretmenleri itibarsızlaştırması yerine eğitimde yaşanan sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Akansoy, “UBP-DP-YDP atanmış hükumeti eğitimdeki sorunları çözmek yerine, öğrencilerin eğitim hakkını ortaklaşma ve katılımcı bir anlayışla sağlamak yerine eğitimin en önemli unsurlarından olan öğretmeni itibarsızlaştırma çabası içerisine girmiştir” dedi.

“KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN ÖĞRETMENİN DEĞERİ VE İTİBARI TARTIŞILAMAZ”
Akansoy, Kıbrıs Türk halkı için öğretmenin değerinin ve itibarının tartışılamayacağını belirtirken aylar önce önce yapılan tüm uyarılara hükümet yetkililerinin kulaklarını tıkadıklarını belirtti.

Hükümetin kulak tıkamalarına karşı öğretmenlerin eylem ve grevlere dayanınca toplum önünde yıpratılma çabalarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Akansoy,

Kıbrıs Türk halkı için öğretmenin değeri ve itibarının tartışılmaz olduğunu ifade ederek: “Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin öğretmen üzerinde yapmaya çalıştığı operasyonlar toplumun sağduyusu ile aşılacaktır. Ülkeyi yönettiğini iddia edenler esas olarak eğitimi yönetmekten vazgeçmişlerdir. Tıpkı ülkeyi yönetmekten vazgeçtikleri gibi” dedi.

“TÜRKİYE’DEN ÖĞRETMEN GETİRTMEK DİPLOMALI GENÇ İŞSİZLERİMİZE SAYGISIZLIKTIR”
Öğrencilerin kalabalık sınıflarda eğitim görmesinin sağlıksız olduğunu belirten Akansoy, öğrencilerin daha sağlıklı yapılarda ve daha az sayıda nüfusla eğitim yapması için yatırımların yapılması gerektiğini fakat hükümetin bununla ilgili adım atmadığını ifade etti.

Akansoy açıklamalarının devamında; “Hiçbir plan program ortaya koymadan, okulların ihtiyaç duyduğu yatırımları yapmadan ve öğretmenden tasarruf etme yaklaşımlarıyla tam gün eğitime geçileceği nakaratını tekrarlamakla bir yere varmak mümkün değildir. Önemli olan bu sorunlara tüm paydaşlarla birlikte çözüm üretmektir”dedi.

Akansoy, yüzlerce diplomalı genç işsizin olduğu bir yerde, Türkiye’den yüzlerce öğretmen getirtme çabasının Kıbrıs Türk gençlerine saygısızlık olduğunu ifade ederek, bunun anlamının gençlere ‘göç’ edin demek olduğunu belirtti.

Akansoy: “Mesele ne A öğretmen B öğretmen meselesi, ne de ek ders meselesidir. Mesele eğitimin bilimsel bir çerçevede yönetilmesi ve bütünlüklü olarak ele alınması meselesidir. Bu da öğretmenin haklarını budama çabalarıyla değil, öğretmeni eğitimin temel bir unsuru olarak görüp eğitimi birlikte yönetme hedefiyle hareket etmekten geçmektedir.

Kamu eğitimi bir toplumda eşitliğin temelidir. ‘Devlet devlet’ diye ortalığı kaldırıp oturtanların, kamu hizmetlerini yerine getirmemesi, kurumları zayıflatması ve halkı kendi değerlerinden uzaklaştırılması, bilinçli bir siyasetin ürünüdür. Eğitimde başlatılacak bir erozyon ile kimliğimizi, kültürümüzü yok etmeye yönelik sosyal dönüşüm programlarının hayata geçirilmesinin karşısındayız” dedi.

“EĞİTİMİN ÖZNESİ ÖĞRENCİDİR”
Akansoy, “ben yaparım, olur” mantığından çıkılması gerektiğini ifade ederek, Yaratılan yapay örgütleri, toplumsal meşruluğu olan sendikaların önüne çıkarma gibi basit oyunları kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, “Eğitimin öznesi öğrencidir” dedi.

Akansoy açıklamalarında; “Hükümetin öğrencilerimizin başarılı bir eğitim alması konusunda ortak akıl geliştirmek, öğretmenleri ve aileleri dikkate almak için bir an önce gerekli adımları atınız. Atanmış UBP-YDP-DP hükümetinin iş bilmez ve partizan uygulamaları yüzünden öğrencilerimiz mağdur edilmekte, eğitim tamamlanamamakta ve sınavlar gerçekleşememektedir.

CTP olarak ülkeyi yönettiğini iddia edenleri bir an önce öğretmeni itibarsızlaştırma çabalarından vazgeçmeye ve eğitimin sorunlarıyla ilgilenmeye davet ederiz. Öğretmenin temel hakları da öğrencinin eğitim hakkı da ancak bu şekilde sağlanabilir. Gerisi tüm kesimleri mağdur etmektedir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu