GenelKıbrısManşet

Akansoy: Kıbrıs Sorunu açık oturum ile Meclis’te konuşulmalı

CTP Milletvekili Asım Akansoy, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CTP Milletvekili Asım Akansoy, Türk Lirası’nın değer kaybetmesinden dolayı büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğumuzu ifade ederek Türk lirası kullanılmasının KKTC’yi kötü etkilediğini belirtti ve “Hiç bir suçumuz yokken ekstra enflasyon ödüyoruz” dedi.

Cumhuriyetçi Türk partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, bugün nisap yetersizliği nedeniyle meclisin açılmaması hakkında görevin hükümette olduğunu ifade etti.

Bugün Meclis’te yaşanan nisap sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akansoy, “Mesut Genç’in ciddi bir rahatsızlığı var ise bunun konuşulması gerekiyor. Gerçekten hastalıktan mı gelemiyor. Bu hükümetin görevidir. Rahatsızlıklar hakkında bize net bir bilgi verilmedi. Hükümet aynı vurdum duymazlığı sürdürürse Meclis Genel Kurulu 24 saat sonra da toplanamayacak” dedi.

Asım Akansoy Genç TV’de Siyasetin Satır Arası programına katılarak gündemi değerlendirdi.

Kapalı oturum hakkında konuşan Akansoy bunun bir kural olmadığını belirterek toplumun önünde her şeyin konuşulması gerektiğinin altını çizdi. “Kamuoyunun her şeyi bilmesi daha uygundur” diyen Akansoy, kapalı oturumu partide değerlendirilmediğini ancak Kıbrıs Sorunu ile ilgili planının kamuoyunu bilgisi dahilinde olması gerektiğini vurguladı. Akansoy, “Bizim sorularımız, görüşlerimizi bilinmeli. Özellikle bu konuda açık oturum yapılmalı” ifadelerini kullandı.

DSİ ve AKEL ile geçtiğimiz günlerde görüşmeler gerçekleştiren Akansoy, Güneydeki siyaset pandemiden çok seçim konularına kaymıştır. Altın pasaport ile ilgili kaosun Güney Kıbrıs’ta hakim olduğunu belirten Akansoy, Kıbrıs konusu hakkında da “AKEL’in Kıbrıs konusunda bizim görüşlerimizi desteklediğini gördük. Yeni sürecin sıfırdan başlayan bir süreç değil Crans Montana’dan kalan yerden devam etmesi gerektiğini görüşünde. DSİ ile görüşmemizde de , Kuzeyde ve Güneyde çeşitli görüşmeler yapıyor masanın devrilmemesi gerektiğinin düşüncesindeydi. Farklı toplumların farklı siyasi görüşleri olarak bir diyalog gerçekleştirdik ve bu görüşmelerimize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu