GenelKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Kıbrıs sorununu gözardı ederek oynanan hükümetçiliğin, halka bir kazancı olmaz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun CTP ile ilgili sarf ettiği ‘dinazorlar’ söylemine sert tepki gösterdi.

Gıynık Sosyal Medya

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun CTP ile ilgili sarf ettiği ‘dinazorlar’ söylemine sert tepki gösterdi.

Akansoy, “Bizim ne düşündüğümüz bir yana siz zaten aşağıdaki videoda, her bağlamda CTP ile hükümet kurmam diyor ve gerekçe olarak da düşünce farklılıkları ile Kıbrıs sorununu gösteriyorsunuz” dedi.

Akansoy’un paylaşımı şu şekilde:

“Sayın Sucuoğlu lütfen biraz tutarlı olunuz. Bizim ne düşündüğümüz bir yana siz zaten aşağıdaki videoda, her bağlamda CTP ile hükümet kurmam diyor ve gerekçe olarak da düşünce farklılıkları ile Kıbrıs sorununu gösteriyorsunuz.

Ben, CTP ile hükümet kurulmasını bize inananlara anlatamam diyorsunuz. Biz de eyvallah diyoruz.

Anlaşılan odur ki, Bakanlık pazarlığında HP -DP ile anlaşamadığınız için, kendi ekibinize dağıtacak yeterli bakanlık yaratamadığınız için dönüp CTP’ye -üstelik CTP’nin

içini karıştırmaya çalışırcasına, hiç de siyasi ahlaka yakışmayan bir üslupla- saldırıyorsunuz. Dinazorlar şunlar bunlar.

Kimin ne haddinedir, CTP’ye bu şekilde saldırmak ?

Kıbrıs sorunu sizin için bitmiş olabilir. Hayal dünyasında da yaşıyor olabilirsiniz. Ancak bu, siz ve sizin gibi düşünenlerin konusudur, Kıbrıs Türk halkının değil.

Siz Kıbrıslı Türkler alt yönetimle yönetilmeli diyebilirsiniz, biz kendi kendini yönetmeliyiz diyoruz. Siz statüko iyidir diyebilirsiniz, biz AB üyesiyiz, haklarımızı alacağız diyoruz. Siz kozmetik değişikliklerden bahsedebilirsiniz biz kalıcı adımlardan bahsetiyoruz.

Sizinle meselemiz derin farklar içerir. Sadece Kıbrıs sorunu meselesi değil. Ancak…

Kıbrıs sorununu gözardı ederek oynanan hükümetçiliğin, halka bir kazancı olmaz. Olmayacaktır da.

İster muhalefette olalım ister hükümette biz halkla birlikte olmaya ve gerçekleri savunmaya devam edeceğiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu