KıbrısManşet

Akansoy: “Memleketi bu hale getirenin kim olduğunu, halkımız çok iyi biliyor”

Yerel Yönetim Seçimlerinin ertelenmesine ilişkin yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni kaos yaratmakla suçlayan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Katıldığı canlı yayında; Yerel Yönetim Seçimlerinin ertelenmesine ilişkin yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni kaos yaratmakla suçlayan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Oğuzhan Hasipoğlu’na Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yanıt ise gecikmedi.

“BU KAOSUN SORUMLUSU KİM?” KAVGASI!

Patlak: CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Memleketi bu hale getirenin kim olduğunu, halkımız çok iyi biliyor” sözleriyle Hasipoğlu’na yanıt verirken, CTP Genel Başkanı Erhürman ise, “Oğuzhan Hasipoğlu’nun kafası fena halde karışık” diyerek tepkisini dile getirdi

HASİPOĞLU: ÜLKEYİ YEREL YÖNETİMLER KONUSUNDA SOKULAN DURUMA ÜZGÜNÜM… Katıldığı programda; Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin, yerel seçim tarihi konusunu Anayasa Mahkemesi’ne taşımakta ısrarcı olduğunu belirten UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu,  Yasa ile ilgili uzlaşı sağlanabilmesi için komite kurulduğunu ve yasayla ilgili muhalefetle tarih konusunda ortak uzlaşıya varıldığını ifade ederek, “Uzlaşıya varıldıktan sonra konu Anayasa Mahkemesi’ne taşındı, böylece kararı ihlal ettiler. CTP, Anayasa Mahkemesi’nden geri dönen yasa sonrasında ülkeyi ne halde soktuklarını anladılar” sözleriyle yeni bir tartışma yarattı. Yerel seçimler ile ilgili tarih konusunu mahkemeye götürmenin ülkeyi düze çıkarmadığını kaydeden Hasipoğlu, “Ülkeyi yerel yönetimler konusunda sokulan bu duruma üzgünüm” dedi.

AKANSOY: HALKIN BİLDİĞİNİ SAYIN HASİPOĞLU BİLMİYOR MU? Hasipoğlu’na yanıt ise gecikmedi. CTP Genel Sekreteri, Milletvekili Asım Akansoy, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun “muhalefetle uzlaşıya varıldığına” dair açıklamalarını eleştirdi, CTP’nin hukuk dışı uygulamaları ve Anayasa ihlalleri konusundaki tavrının tartışma konusu olmadığını vurguladı. Akansoy, “UBP hükümetinin Anayasayı ihlal etmeye devam etmesi ve komitede “uzlaşıya vardık” gibi kafa karıştırıcı yaklaşımlarla konunun sulandırılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Memleketi bu hale getirenin kim olduğunu, halkımız çok iyi biliyor. UBP Genel Sekreteri Sayın Hasipoğlu’nun halkın bildiğini bilmemesi mümkün değil” dedi.

ERHÜRMAN: HASİPOĞLU’NUN KAFASI FENA HALDE KARIŞIK… CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun belediyelerin birleştirilmesi yasasına yönelik CTP ile ilgili yaptığı suçlayıcı açıklamaları eleştirdi. “Hasipoğlu’nun kafası fena halde karışık” diyen Erhürman, “CTP, Anayasa Mahkemesi’nden geri dönen yasa sonrasında ülkeyi ne halde soktuklarını anladı” iddiası ise evlere şenlik! CTP size zaten defalarca, bunu yaparsanız ülke kaosa girecek dedi. Ülkeyi bu hale sokmayın dedi. CTP ne dediyse o oldu ve siz ülkeyi kaosa soktunuz. Uzlaşma arıyoruz derken, bu kadar sorumsuzluktan sonra hiç olmazsa şimdi susup yarattığınız kaosun giderilmesi için samimiyetle istişare edeceğinize “hem suçlu hem güçlü” olma çabalarınız gülünç olmanın ötesine geçmiyor!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu