DünyaKıbrısSiyasetToplum

Akansoy: Müdahale, savaş ve işgal istikrar değil emperyal güç zehirlenmesidir

CTP Milletvekili Akansoy, savaşa ve işgale karşı çıkmanın uluslararası hukuku çağırarak sorunların diplomatik yollarla çözümünü savunmanın, insanlık için acil bir görev olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, savaşa ve işgale karşı çıkmanın uluslararası hukuku çağırarak sorunların diplomatik yollarla çözümünü savunmanın, insanlık için acil bir görev olduğunu vurguladı.

AKANSOY: SAVAŞA VE İŞGALE KARŞI ÇIKMAK İNSANLIK İÇİN ACİL BİR GÖREVDİR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Rusya’nın özel gerekçesi her ne olursa olsun, Ukrayna’yı işgal etmesinin kabul edilemez olduğunu, Rusya’nın Ukrayna işgalinin tarihi bir hata olduğunu vurgulayarak, ABD ve kontrolündeki NATO’nun yarattığı tahrik hamlelerinin, Putin’i istedikleri yere doğru yönelttiğini ve sürüklediğini belirtti.

Akansoy, “Bugün itibarıyla dünya yeni bir döneme girecek, kamplaşma, istikrarsızlık ve güvenlik sorunları artacaktır. Müdahale/savaş/işgal istikrar değil kaos yaratan karşılıklı emperyal güç zehirlenmesinin ve yayılmacılığın bir sonucudur. Savaşa ve işgale karşı çıkmak, uluslararası hukuku çağırarak sorunların diplomatik yollarla çözümünü savunmak insanlık için acil bir görevdir. Her zaman ve her yerde” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu