KıbrısManşetToplum

Akansoy: “Suçlular bilinçli taksir değil, olası kast üzerinden yargılanmalıdır”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Adıyaman’da bugün görüşülmeye başlanan Isias Otel davasında, suçluların bilinçli taksir değil, olası kast ile yargılanmaları gerektiğini, bu sayede hak edilen cezanın verilebileceğini söyledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy bugün BRT’de bir programa katılarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman’daki Isias Otel’de hayatlarını kaybedenler için hak arayışının bugünkü dava ile başladığına dikkat çeken Asım Akansoy, bu konunun tüm Kıbrıs Türk halkını derinden etkileyen hassas bir konu olduğunu ifade etti. Hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle birlikte halkın da bu konuya özel bir önem gösterdiğini dile getiren Akansoy, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve milletvekillerinin de davayı yerinden takip etmek üzere Adıyaman’a gittiğini belirtti.

“ŞAMPİYON MELEKLERİ YAŞATMA DERNEĞİ ETRAFINDA BÜTÜNLEŞTİK”

Bugün görüşülmeye başlanan dava sürecinde tatmin edici bir sonuç çıkmaması halinde bunun Kıbrıslı Türkleri derinden yaralayacağını kaydeden Akansoy, “Olası kast üzerinden yargılanırlarsa faillerin daha tatmin edici düzeyde ceza alacaklarını hepimiz öngörebiliriz. Bizim için önemli olan suçluların gerekli cezayı almasıdır” dedi.

Tüm Kıbrıs Türk halkının bu davada Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği etrafında bütünleştiğini kaydeden Akansoy, davanın çok uzun sürmeyebileceğini, çünkü Kıbrıslı Türkler olarak mahkeme heyeti üzerinde gerekli sosyal baskıyı yaptıklarını söyledi.

Akansoy, başbakanından ana muhalefet başkanına, milletvekilinden avukatına kadar Kıbrıslı Türklerin tek vücut halinde davayı yerinde takip etmeye gitmesinin Kıbrıslı Türklerin Isias Otel Davası’na verdikleri önemi gösterdiğini söyledi.  İlk etapta 3 gün sürecek olan bu davanın belli bir süre öteleneceğini ancak çok da uzun sürmeyecek bir süreçte tamamlanmasının beklendiğini kaydeden Akansoy, herkesi rahatlatacak bir sonucun çıkmasını ümit ettiğini söyledi.

“SANIKLARIN MAHKEME SALONUNA GETİRİLMELERİ GEREKİR”

Bu sabah yapılan ilk duruşmada 11 sanıktan 1 tanesinin dinlendiğini aktaran Akansoy, “Sanıkların her ne gerekçeyle olursa olsun mahkeme salonuna getirilmeleri ve orada yaşananların sorgulanması, konuşulması ve tartışılması gerekirdi” dedi. Görüştüğü hukukçuların da sanıkların uzaktan video konferans yoluyla mahkemeye bağlanmasının yanlış olduğu görüşünü belirttiğini kaydeden Akansoy, yarınki duruşmada sanıkların mahkemeye getirilmesinin talep edildiğini söyledi.  Sürecin hassasiyetle takip edildiğini ifade eden Akansoy, davadan gereken sonucun alınması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu