GenelKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Ülke sorunlarla boğuşurken külliye yapacağız

CTP Milletvekili Asım Akansoy katıldığı Havadis Web TV'de uzun süredir tartışılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ihtiyaç var mıydı? Külliye mimarına verilen vatandaşlığın gerekliliğine dair değerlendirmelerde bulundu.  Bu ülkenin mimarlarının dışlandığını da dile getiren Akansoy, bu hareketin kabul ediliri bir davranış olmadığını savundu.

CTP Milletvekili Asım Akansoy katıldığı bir tv programında uzun süredir tartışılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ihtiyaç var mıydı? Külliye mimarına verilen vatandaşlığın gerekliliğine dair değerlendirmelerde bulundu.  Bu ülkenin mimarlarının dışlandığını da dile getiren Akansoy, bu hareketin kabul ediliri bir davranış olmadığını savundu.

“TOPLUMSAL DÜZENE UYGUN DAVRANIŞLAR DEĞİL”

“Cumhurbaşkanlığı binası ne de meclis binasının gündemimizde olmaması gerekirdi” ifadelerine yer veren Akansoy, “İhtiyaç olmayan bir binanın yapım sürecine girmesi akılla dalga geçmekten başka bir şey değil. İnsanlarımızın asgari ücretini tatmin edici düzeyde yükseltemediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Özel sektör çalışanlarının ciddi sıkıntıları varken, iş gücünde de ciddi sıkıntılar yaşanıyorken bu ülkede istihdam sorunu varken, gençlerimiz göç ederken, biz ne yapacağız? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapacağız” dedi ve 500 yatak kapasiteli hastanenin yapımının daha önemli olduğuna işaret ederek, külliye tarzı binaları ile uğraşmanın toplumsal düzene uygun davranışlar olmadığını kaydetti.

“BU ÜLKEDE MESLEKİ ÖZELLİKLERE SAHİP İNSAN VAR”

Külliye mimarının vatandaşlığının ise mevcut vatandaşlık yasası kapsamına giremeyeceğini ve gelişigüzel herhangi birine verilen vatandaşlığın kamu vicdanını yaraladığını söyledi ve “ülkede öyle büyük infial yarattılar ki insanlar bunun farkında değiller. Bu ülkede güçlü bir insan kapasitesi, mesleki özelliklere sahip insanlarımız vardır. Bu insanlar dururken sanki uzay üssü yapılacakmış da bizimi insanımızın deneyimi yokmuş gibi bir dışlamayla bu tür hareketlerin yapılması kabul edilebilir değildir” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu