KıbrısManşetSağlık

AKARE Dans ve Spor Merkezi’nden açıklama: Bulaşın kaynağı belirlenemedi

GIYNIK Gazetesi’nin bugün manşetine taşıdığı ‘Covid ile dans’ haberine konu olan AKARE Dans ve Spor Merkezi’nden, velilerin ‘ihmal’ iddialarıyla ilgili açıklama geldi

GIYNIK Gazetesi’nin bugün manşetine taşıdığı ‘Covid ile dans’ haberine konu olan AKARE Dans ve Spor Merkezi’nden, velilerin ‘ihmal’ iddialarıyla ilgili açıklama geldi. AKARE Dans ve Spor Merkezi adına yapılan açıklamada, “merkezin açıldığı günden itibaren alanında uzman, dünya çapında başarılara sahip, eğitimli kadrosuyla profesyonel olarak eğitim verdiği ifade edildi. Ayrıca, Küresel olarak pandemi ile mücadele ettiğimiz bu dönem içerisinde tüm eğitmen ve öğrencilerin sağlığını ön planda tutarak maske, hijyen, düzenli antijen/pcr testi ve diğer tüm yasal gereklilikler konusunda derin hassasiyet gösterildiğine dikkat çekildi.

“OLDUKÇA TİTİZ DAVRANILDI”

“30 Ağustos’ta gerçekleştirilen yılsonu gösterimizde tüm öğrencilerimizin göstermiş olduğu başarı ve performanslardan hayli gururlu olduğumuzu ve böyle bir etkinlik organize ederken tüm öğrencilerimiz ve velililerimizin sağlığını riske atmamak adına gerekli tedbirleri aldığımızı belirtmek isteriz” diyen AKARE Dans ve Spor Merkezi yöneticileri, “Etkinlik girişinde tüm eğitmen ve katılımcılarımızın yasal süreye uygun pcr/antijen kontrolü yapılmış olup test göstermeyen katılımcıların etkinliğe katılımı kabul edilmemiştir” şeklinde açıklamada bulunarak, hassasiyet ve titizlikle yürütülen organizasyonun ardından gerçekleşen bulaşın kaynağının tespit edilemediğini öne sürdü. AKARE yöneticileri, düzenli olarak her hafta tüm eğitmen ve öğrencilerden gelen negatif sonuçlarından herhangi birinin bir gün sonra pozitife dönebilmesi mağduriyetini yaşadıkları ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti.

“YANLIŞ ANLAŞILMA SÖZ KONUSU”

“Etkinlikte performans gösteren tüm öğrencilerimize ve her konuda yanımızda olan ve çocukları ile birlikte emek gösteren velilerimize, çabaları ve verdikleri eğitimlerle bu gösteriyi ortaya çıkaran eğitmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diyen AKARE yöneticileri iddiaların yanlış anlaşılmadan kaynaklı olduğunu dile getirdi. AKARE Dans ve Spor Merkezi, gösteri sonrası bulaş olan tüm öğrenci ve veliler için derin üzüntü belirterek, acil şifalar dilediklerini de ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu