EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Akaryakıt fiyatlarına yine mi artış gelecek?

Ekonomist Şükrü Umarbeyli, brent petrol fiyatlarına işaret ederek, akaryakıta yine zam geleceğini kaydetti.

Ekonomist Yrd. Doç. Dr. Şükrü Umarbeyli, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabahın Haberleri’ isimli programa telefonla bağlanarak, soruları yanıtladı.

“DOLAR DEĞER KAZANDI… ALTIN ‘GÜVENİLİR BİR LİMAN’ OLDU”

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Umarbeyli, bu dönemde doların değer kazandığını söyledi; “Altın da çok önemli bir noktadadır. Güvenilir bir liman olarak ortaya çıktı” dedi. Hem gram altının hem de doların büyük bir değer kazandığının altını çizen Umarbeyli, gram altının 911 TL, tam altının 5 bin 862 TL, ons altının ise bin 983 TL olduğunu belirtti.

“AKARYAKIT FİYATLARINA YİNE ARTIŞ GELECEK”

Yaşananlar sonrası brent petrolün de 130 doları gördüğünü belirten Umarbeyli, bu rakamın tahminlerin çok üzerinde olduğunu kaydetti.  Umarbeyli, petrol fiyatlarının artması sonrası akaryakıt fiyatlarına yine artış geleceğine inandığını da söyledi.

Rusya’nın doğalgazda Avrupa’nın yüzde 45’ine denk gelen bir satışının olduğuna işaret eden Umarbeyli, savaşlarda tarımsal fiyatların da doğal olarak yükseldiğini belirtti. Daha çok fakir ülkeler için büyük sıkıntılar yaşanacağını dile getiren Umarbeyli, kıtlığın beklendiğini ifade etti.

“ARABA FİYATLARINA DA ARTIŞ GELEBİLİR”

Rusya’nın otomotiv sanayide kullanılan 4 metalin önde gelen üreticisi olduğunun altını çizen Ekonomist Umarbeyli, araba fiyatlarına da fiyat artışı gelebileceğine vurgu yaptı.

Umarbeyli sözlerine şöyle nokta koydu:

“Sıkıntılar azalsa bile süreç devam edecek. Zaten küresel iklim krizi nedeniyle kıtlık yaşanacağına dair teoriler vardır. Bu gıda krizleri de kırılan tedarik zinciriyle birlikte bu fiyatların daha da yükseleceğini öngörüyoruz.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu