KıbrısManşet

Akaryakıt ihale konusu Meclis Genel Kurulu’nda tartışma yarattı

Meclis kürsüsünde konuşmasını yapan Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı'ya muhalefet vekilleri oturduğu yerden soru yöneltti.

CANLI AKTARIM- CEREN ERCİH/ELİF DÜLGER

Meclis kürsüsünde konuşmasını yapan Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya muhalefet vekilleri oturduğu yerden soru yöneltti.

ARIKLI, ÖNCE BAYBARS SONRA ÖZERSAY İLE İKİLİ DİYOLOG YAŞADI

Doğrudan alım ile ilgili eleştiride bulunan Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars ile tartışan Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı ikili diyalog yaşadı.

“TPİC Enerji Bakanlığı’nın bir alt kuruluşu elimde belgeler var TPIC bir firma. Arıklı’nın özel bir firmayla ne işi var. Biraz ar yahu” diyen Arıklı’ya cevap veren Baybars, “O ar sana lazım. Siz doğrudan alım bile yapmadınız siz adrese teslim elektrik aldınız. İhaleye çıkmadınız mahkeme karar verdi siz yine de akaryakıt aldınız. Cevap verin yaptınız mı? Bu toplum size daha ne kadar sabredecek” dedi.

Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars’tan sonra Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın oturduğu yerden Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı ile konuşması diyaloğu daha da hararetlendirdi.

“SABRIMI MI SINIYORSUN KARDEŞİM”

Özersay, “‘Enerji alanında uluslararası anlaşma üssüdür’ dediniz bu hamleyi yaptığınızda savcılık size Ekonomi ve Enerji Bakanlığı olarak ayrı bir tüzel kişiliği olan KIB-TEK adına böyle bir anlaşma yapamazsınız dedi ve siz Ekonomi Enerji Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olsanız da Anayasamıza gelen uluslararası bir anlaşmayı Bakanlar Kurulu’ndan yetki almadan yapamazsınız ancak yetki almadan yaptınız. Savcılığın bunu size söylemesine rağmen neden elektrik kurumunu yükümlülük altına koymaya kalktınız? Yetkiniz olmadan yaptığınız anlaşmayla ilgili ne adım attınız?” sorusuna cevaben Arıklı, “Kudret Bey tarihleri karıştırıyorsunuz. Benim yaptığım anlaşma başka 2016’daki Sunat Atun’un uluslararası yaptığı anlaşma başkadır. O başka konu kardeşim” ifadelerine yer verdi.

Özersay’ın sorusunu yinelemesi üzerine Arıklı, “Sabrımı mı sınıyorsun kardeşim? Ben sana diyorum ki bu anlaşma 2016’da yapıldı benim yaptığım anlaşma ile alakası yok” diyerek kürsüde bağırmaya başlayınca Özersay, Arıklı’ya medeni olması konusunda uyarıda bulunması üzerine Arıklı, “ Sen üniversitede hocasın üniversitede bu şekilde mi ders veriyorsun?” cevabını verdi. Bakan Arıklı’nın bu yaklaşımı üzerine Özersay “ Siz de hasbelkader bakansınız onun için medeni bir konuşma geçsin aramızda “ dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu