GenelKıbrısManşet

Akaryakıt taşıyan gemi, sisten dolayı 3 gün gecikti

Geçen haftalarda yaşanan akaryakıt krizine bir yenisi daha eklendi.

Yeni hafta akaryakıt kriziyle başladı. Akaryakıt taşıyan geminin, doğa olayları nedeniyle 3 gün bekletilmesi sonrası, Kıbrıs Türk Petrolleri (K-PET) istasyonlarında 95 oktan ve euro diesel akaryakıt bulunmuyor. Yaşanan krizle ilgili K-Pet Genel Müdürü Malik İşimtekin, Kıbrıs Postası’na konuştu.

“GEMİ, SİSTEN DOLAYI ÇANAKKALE’DE 3 GÜN BEKLEDİ”

Akaryakıt gemisinin sisten dolayı Çanakkale’de 3 gün beklediğini belirten İşimtekin, geminin bugün adaya ulaşacağını söyledi. İşimtekin, yaşanan krize doğa olaylarının neden olduğunu kaydetti. Stoktaki akaryakıtı dağıttıklarının altını çizen İşimtekin, “Herkes normal alımına devam ederse 17 Kasım Çarşamba gününe sorun çözülür” dedi.

“AKARYAKITA YENİ BİR ZAM MI?”

Öte yandan Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgilere göre, 12 Kasım Cuma gününden bu yana K-PET istasyonlarına 95 oktan ve Euro Diesel türü akaryakıt gönderilmiyor. İstasyon sahipleri, K-PET’in Çarşamba günü akaryakıt tedarikine devam edeceği bilgisine ulaştıklarını ancak geçtiğimiz haftalarda yaşanan kriz nedeniyle tedirgin bir bekleyiş içerisinde olduklarını ifade ediyor.

Ayrıca Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Akaryakıt Birimi’nin, dünya petrol piyasası ve Türk Lirası’nın Dolar karşısındaki seyrini gözeterek, 15 günde bir gerçekleştirdiği “akaryakıt fiyatlandırmasının” yarına denk gelmesi, “Akaryakıta yeni bir zam mı?” sorusunu da akıllara getiriyor.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu