EkonomiGenelKıbrısManşet

Akaryakıtta indirim çanları çalıyor!

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve brent petroldeki fiyat değişkenliği akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Brent petrolün yüzde 5'e yakın değer kaybederek 100 doların altına inmesi akaryakıtta indirim beklentisi oluşturdu.

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve brent petroldeki fiyat değişkenliği akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Brent petrolün yüzde 5’e yakın değer kaybederek 100 doların altına inmesi akaryakıtta indirim beklentisi oluşturdu.

Vatandaşlar, “zam yapılırken 3’er 5’er indirim yapılırken kuruş kuruş olmaz” diyerek hükümete çağrı da bulundu

BRENT PETROL 100 DOLARIN ALTINDA

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 100 doların altına gerileyerek, 99,34 doları gördü. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçılarından olan Çin’de koronavirüs vakalarında görülen artış ve getirilen yeni kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu. Brent petrolün varil fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 0,15 azalışla 99,34 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 95,78 doları gördü. Türkiye piyasasında da bu akşam akaryakıt fiyatlarına indirim yapılacağı açıklandı.

KKTC HALKI İNDİRİM BEKLİYOR!

Brent petrol fiyatlarının sert düşüş göstermesiyle gözler KKTC’deki akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Yetkililer, akaryakıt fiyatlarının her 15 günde bir değil günü birlik değişikliğe gidileceği yönünde açıklama yapmıştı. Şimdi tüm gözler KKTC’deki akaryakıt birimine çevrildi. Halk, geçen hafta akaryakıt fiyatlarında yapılan indirimin çok düşük olduğunu ifade ederek, brent petroldeki sert düşüş ile birlikte fiyatların yine düşürülmesini ancak gerçek rakamlar itibariyle gerilemesini istiyor.

BU KEZ YÜKSEK ORANDA BİR İNDİRİM OLMALI

Kuzey Kıbrıs’ta akaryakıt fiyatlarına 3 TL ile 6 TL arasında değişen oranlarda en son zam yapıldığı tarih olan 8 Haziran’da brent petrolün varil fiyatı 121 dolardan işlem görüyordu. Akaryakıt fiyatlarında 50 kuruş ile 1 TL arasında değişen oranlarda indirim yapılan 7 Temmuz tarihinde ise brent petrolün varil fiyatı 104 dolardan işlem görüyordu. Dün akşam itibariyle de brent petrolün varil fiyatının 100 doların altına gerilemesiyle vatandaşlarda zam yapılırken uygulanan oranlarda indirim beklentisi doğdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu