KıbrısManşet

Akçagil, “Demirsiz, çimentosuz bir bir bina!”

Görneç Muhtarı Nevzat Akçagil, Adıyaman'da gördüklerini akardı

Görneç Muhtarı Nevzat Akçagil, Adıyaman’da gördüklerini akardı. Kafilemizin ölümüne neden olan İsias Hotel’in yapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akçagil yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Adıyaman’a giden ilk yardım ekibinin içinde gönüllü arkadaşlarımla birlikte yer aldım. Yazılacak söylenecek konuşulacak o kadar çok şey var ki, sayfalar sığmaz!!

Gördüklerimi, gözlemlediklerimi nedenlerini kendimce özetlemeye, çözmeye çalıştım. Sonuç ortada eksik ve demirsiz bir adı otel, deniz çakıl taşları ile yapılan beton ve çimentosuz bir bina, demir kullanılması gereken ölçülerde olmamakla beraber kolon ve kiriş demir bağlandı aralıkları belli ki tasarruf edilsin diye gerekenden fazla açık aralıklarla bağlandı. Kolonlarda ve kirişler üzerinde açılan yerlerde halk arasında “birinciel” dediğimiz bol çimentolu sıvası da yapılmamış. Hal böyle iken beton, kolon ve kirişleri vinç ile kaldırmak için delerken, çekiçlerle patlatma dağıtma yaparken onların üzerinde çalışırken adeta bisküvi gibi dağılan bir yapı ile karşılaştık. Duvarlar da ki durum da farklı değildi bazı yerlerde “adı blok” çimentosuz, bazı yerlerde kağıt gibi tuğla ve bazı yerlerde köpük bloklar kullanılmıştır… Yazılacak, söylenecek, konuşulacak o kadar çok şey var ki ! Olan oldu bir kere çocuklarımız öldü, vatandaşlarımız öldü, çok sayıda yaralılar var tarifi imkansız acılar içindeyiz. Tüm yurt olarak küçük bir yerde yaşıyoruz bu acı bize çok büyük. Allah’ım bizlere, annelere, babalara, tüm sevenlerine, ülkemize sabırlar versin. Allah’ım bir kez daha böyle acılar yaşatmasın. Ebediyete göç eden tüm çocuklarımıza öğretmenlerimize ve vatandaşlarımıza rahmet eylesin mekanları cennet olsun nur içinde yatsınlar. Onlar artık birer şehit…
Depremzedelere bağışta bulunalım, orada olan birisi olarak, orayı yaşayan, gören bilen biri olarak olarak söylüyorum bağış, bağış, bağış…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu