GenelManşetTürkiye

Akdeniz çanağında rüzgar Antalya’dan yana

Rusya'nın Türkiye'ye uçuş yasağını kaldırması ile birlikte turizmde ibre Antalya'ya döndü. Antalya'ya yaklaşık çeşitli ülkelerden 187 uçakla toplam 40 bin 206 turist geliyor.

Antalya turizmde dünyada bir numara haline geldi. Şu anda Dünyada en çok tercih edilen destinasyonların başında Antalya geliyor. Özellikle de Rusya’nın uçuş yasağını kaldırması Antalya’ya yaradı. Antalya’dan vaz geçmeyen Rus turistler adeta Antalya’ya akın etmeye başladı.

Antalya’ya 23 Haziran Perşembe günü çeşitli ülkelerden 187 uçakla 40 bin 206 turist geliyor. Turizmde Antalya’ya en yakın destinasyon olarak görülen Mayorka adalarına ise bugün 97 uçakla 17 bin 566 turist geliyor. İspanya’nın Kanarya adlarına 41 uçakla 7 bin 762, İbiza’ya ise 43 uçakla 8 bin 23 turist geliyor. ispanya’nın en önemli turizm destinasyonlarının toplamına giden turist sayısı Antalya’ya gelen kadar değil.

Sadece İspanya değil Yunanistan, İtalya, Mısır, Portekiz, Hırvatistan gibi ülkelere giden turist sayısı da Antalya’nın yarısına ulaşamıyor.

Turizmciler Antalya’ya gelen turist sayısının önümüzdeki günlerde katlanarak artacağını, gelen günlük turist sayısının 100 binleri aşacağını belirttiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu