GenelKıbrısManşet

Akdeniz Köyü’nde sabit hatlı telefonlar bir yıldır çalışmıyor

Akdeniz Köyü’nde mevcut hatlarda yaşanan sıkıntılar bir yıldır çözüme kavuşmadı.  

Evlerinde mevcut hatların çalışmadığını yeni hat bağlatmak isteyenlerin ise bir yılı aşkın süredir bekletildiğini dile getiren vatandaşlar sorunun ana hattan meydana geldiğini iddia ederek, bu sorunun çözülmesi için daha ne kadar bekleyeceklerini sordu.

Girne’ye bağlı Akdeniz Köyü’nde evlerine sabit telefon hattı bağlatmak isteyen vatandaşlar mağduriyetlerini GIYNIK’a anlattı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Telekomünikasyon Dairesi tarafından bir yılı aşkın süredir evlerine sabit hat bağlatmak isteyen Akdeniz Köyü sakinleri kurum ve kişilerin çare bulmadığını kaydetti. Zaten mevcut hatlarında çalışmadığının altını çizen Akdeniz Köyü’nde ikamet eden ve çoğunluğu yaşlı olup evlerine telefon bağlatmak isteyenler, çocuklarının kendilerine ulaşmakta zorluk çektiğini, pek çoğunun ise cep telefonu kullanmayı bilmediğini bu nedenle evlerine sabit hatlı telefon bağlatmak istediklerini ancak uzun zamandır hatlarda yaşanan sıkıntılardan dolayı evlerine telefon bağlatamadıklarını dile getirdiler.

Telekomünikasyon Dairesi tarafından sorunun evlerde olduğunun bildirilmesi üzerine bazı sakinler evlerindeki telefon hatlarına baktırdığını ancak eve gelen teknik ekiplerin evlerine telefon hattının ulaşmadığını, sorunun ana hattan kaynaklandığını söylediklerini de iddia etti.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu