KıbrısManşet

Akdoğan Belediye Başkanı sosyal medyasından duyurdu

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, görev süresi boyunca çalışanlara yapılan düzenlemeleri sosyal medyasından duyurdu.

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, görev süresi boyunca çalışanlara yapılan düzenlemeleri sosyal medyasından duyurdu.

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif’in sosyal medya paylaşımı:

1. Ayni tarihte istihdam edilen ve ayni statüde istihdam edilen çalışanlar arasındaki barem-basamak düzenlemeleri ayni barem-basamağa getirilerek ortadaki haksızlığı kaldırdım.
2. 8 çalışanın saat başı ücretlerinden %40 kesinti yapılırken bu personellerin şu an saat başı kesintisi %27 ‘ ye çekilmiştir.% 40’a ses çıkarmayanlar verilen barem basamak ve yapılan iyileştirmeye ses çıkarmazken şu an sosyal medyada bana saldırmaktadırlar.
%40 kesintide olanlar   %20 kesintide olanlar
1.Ahmet Korkmazel  1.Ferdi Kaplan
2.Hasan Uzun            2.Şirin Adam
3.Mustafa Çeto          3.Yusuf Özalemdar
4.Ahmet Coşkun        4.Mahmut Yayar
5.Faik Karabaşak
6.İsmail Dede
7.Mehmet Yalık
8.Ziya Özmanevra
3. Eski ve yeni personele maaşlarından yapılmasına rağmen, Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve vergi ödemeleri yapılmadı. Ama kimse ağzını açıp bir kelime etmiyordu. Benim dönemimde herkes hak hukuk arar oldu. Sosyal medyada paylaşımlar oldu.
4. Yaptığımız protokolle 2015 öncesi S.Sigorta, İ.Sandığı ve vergi Yatırımları taksitlendirilerek taksitler halinde yatırken 2016’dan günümüze kadar tüm yatırımlar eksiksiz yapılmıştır.(bu konuda da ses seda yok)
5. Emekliye ayrılan, istifa eden, işten ayrılmak zorunda kalan veya disiplin kurulunca işten ayrılanların eksik sigortaları, ihtiyat sandıkları gerek taksitler halinde gerekse peşin ödemelerle hakları ödenmiştir.(450,000 tl) Neden? (Zamanında yatırılmayan s.sigorta, i.sandığı vs. için)
6. Yarı kalifiye işçi sınıfından kalifiye işçi sınıfına getirilen personellerin isyanı, şikayeti bitmedi . Kısa zaman zarfında barem atlatılan bu arkadaşlar haklarının yenildiğini iddia ediyorlar. %40 kesintiye, hiç yapılmayan yatırımlara sessiz kalanlar şimdi mağdur olduklarını iddia ediyorlar. Neden şimdi?
7. Görev sürem boyunca her zaman sosyal haklar ve maaşlar hesaplarımız elverdikçe gününde aksatılmadan ödenmiştir. Daha önceleri 1 bayramlığı kişiye özel olarak 3 taksitte alanlar (küfürlerde cabası) sesini çıkarmazken şimdilerde bizleri emek düşmanı, emekçi düşmanı ilan ettiler. Devletin dahi ödeyemediği bayramlıkları Belediyemiz elinden geldiğince ödemiştir.
8. İşgücünün kolaylaşması için Belediyemize onlarca araç , iş makineleri, alet-edevat v.s alınırken , eskiden belediye ambarında 1 keser, 1 bıçkı v.s.bile yokken kimsenin sesi çıkmıyordu.Şimdi neden ben?
9. Sosyal Hak olan kirlilik, kıyafet, ayakkabılar alınırken hatta mecbur olmamasına rağmen eldivenlerine kadar aldığımız işçilerimiz haklarının yenildiğini iddia ediyorlar.
10. Hastahaneye gitmek için Sosyal Hizmetlerden “Muhtaç ve Yoksullar” kartı aldıranlar çok erken unutuldu. Sigorta yatırımları yok diye hastanelerden kovulanlar geçmişlerini çok erken unuttular.
11. Devletin dahi veremediği Bayramlıkları biz imkanlarımız dahilinde ödememize rağmen haklarının (pandemiden dolayı) gasp edildiğini iddia edenlerimiz vardır. Sokakta işinden olan özel sektör çalışanları açlığa mahkum olurken 3 ay boyunca sizler tarafından dağıtılan gıda yardımlarının da sanırım neden dağıtıldığının farkında değiller.
12. 2021’de 10.65’lik hayat pahalılığını Devlet uygulayamadı. Fakat bizler personelimize bu hayat pahalılığını uygularken tamamen mağdur olmamaları içindi. Ancak bu uygulama bu sosyal medyada nede kısmen personel tarafından görmemezlikten geldi. Neden?
Personelimize devletin kendi işçilerine veremediği bayramlığını ödemediği karşılığı olarak 1500 TL bayramlıklarını da ödeyerek… Bayramlarını kutladık.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu