KıbrısManşetSağlık

Akdoğan’da 22 pozitif vaka var

Bölgede mevcut 22 vaka olduğunu bildiren Latif vakaların cenaze kaynaklı olduğunu düşündüklerini, önlemlerin sıklaştırıldığını kaydetti.

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif bölgedeki durumu GIYNIK Web TV’de değerlendirdi.  Bölgede mevcut 22 vaka olduğunu bildiren Latif vakaların cenaze kaynaklı olduğunu düşündüklerini, önlemlerin sıklaştırıldığını kaydetti.

Karantina otellerinde gözetim altında tutulan kişilerin testlerinin pozitife döndüğünü bildiren Latif şunları ifade etti, “10 gün önceden başlayan vaka patlaması gerçekleşti. Cenaze kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir vaka patlaması. Dün akşam itibari pozitif sayısı 22’ye yükseldi. 6 kişi daha pozitif oldu. Tesellimiz ise gözetim altında olan vatandaşlarımızın pozitife dönmesi. Çünkü en azından temaslımız yok.”

Akdoğan Belediyesi’nin yoğun bir şekilde çalışmalara devam ettiğini aktaran Latif, 1000 civarında aşılama yapıldığını ve aşılanmaların devam ettiğini ifade etti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından da açıklama yapan Ahmet Latif, “Hepinizin bildiği gibi zor bir süreçten geçiyoruz. Her geçen gün vaka sayımız artmaya devam ediyor. Sizlere ilk günden beridir aktardığı gibi en sağlıklı ve doğru bilgileri aktarmaya devam ediyorum. Cumartesi gün yapmış olduğum bilgilendirmede de belirttiğim gibi beldemiz kaynaklı vaka sayımız 15’i geçmişti. Bu gün itibariyle toplam vaka sayımız 22’ye ulaştı.

Son vakalarımızın tümü karantina altında pozitife dönenlerden oluşsa da bir diğer taraftan da yeni karantina alınanlardan oluşmaktadır. Özelikle temaslı olan kişiler kendilerini gizlemesin bize veya Sağlık Bakanlığına ait 1102 nolu telefonuna ulaşsınlar. Lütfen herkes Bakanlar Kurulu ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin almış olduğu kararlar doğrultusunda 15 Şubat saat 05:00’e kadar sokağa çıkma yasağına uysun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu