KıbrısManşet

Akdoğan’da iki çocuğu ile derme çatma bir karavanda yaşam mücadelesi veren Kıymet Davulcuların yürek burkan hikâyesi

Yiyecek yemek bile bulamayan bu çaresiz ailenin kış aylarını nasıl geçireceği bilinmiyor

DEVRİM DEMİR (ÖZEL HABER)

 

SOSYAL YARDIM MAAŞI BİLE KESİLDİ… Yaşamını Akdoğan köyünde sürdüren, biri 3 diğeri 1 yaşında olan 2 çocuk annesi 23 yaşındaki Kıymet Davulcuların hikâyesi göz yaşarttı. Sosyal yardım maaşının 9 ay önce kesildiğini kaydeden Davulcular çaresizlikten ne yapacağını bilemez halde. Kalacak bir evi olmadığı için, iki çocuğu ile derme çatma bir karavana sığınan gözü yaşlı anne, “Nereye gideyim, başımızı buraya sokabildik” dedi. Elektriği, suyu, tuvaleti ve banyosu olmayan karavanda zor günler geçiren Kıymet Davulcular, çocuklarına su ve ekmek bile alamayacak durumda.

 

“KAHVE NİYETİNE HERGÜN BİR KAPIDAYIZ”… Aldığı 3 bin TL’lik sosyal yardımın gözünün yaşına bakılmadan kesildiğini anlatan Davulcular, “Çocuklarım aç. Her gün kahve içme niyetine birinin evine gidip ‘acaba çocuklarımın karnı burada doyar mı’ düşüncesi ve utancı beni kahrediyor” ifadelerini kullandı. Tenceresine haftalardır sağlıklı bir yemek girmediğini söyleyen Kıymet Davulcular, çevresinin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalıştığını dile getirdi.

 

KALDIKLARI YER İNSANLIK ONURUNA YAKIŞMIYOR… Akdoğan köyünün bir mahallesinde atıl vaziyetteki karavana iki küçük çocuğu ile yerleşen çaresiz anne, banyo ihtiyaçlarını haftada bir annesine giderse yapabildiğini, tuvaletinin de ağaç dipleri olduğunu söyledi. Tek çabasının çocuklarına sağlıklı bir ortam yaratmak olduğunu da dile getiren Kıymet Davulcular, “Her gece başımı yastığa koyunca ağlamaktan yoruldum. Hiçbir çare üretemiyorum, en son karnımıza ne zaman sıcak bir tabak yemek girdi bilmiyorum” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na seslenen Davulcular, kış öncesi çocukları için kesilen maaşının geri verilmesini talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu