KıbrısManşet

Akın Manga: Türkiye’nin güvencesinde özgür bir halk olarak yaşamaktayız

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş  Yıldönümü’nü kutlamanın onur ve gururunu yaşadığını ifade ederek “Yüce Türk ulusunun, ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkı, varoluş savaşında Atatürk ilke ve devrimleri ile Türk Kurtuluş Savaşı’nı kendisine rehber kabul etmiş bir halktır” sözlerine yer verdi.

MEMUR-SEN’DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

“Anavatanımız  Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş  Yıldönümü’nü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu Türk Kurtuluş  Savaşı’nın Başkomutanı Atatürk, çalışma arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, en büyük eseri olarak tanımlamıştı.

Yüce Türk ulusunun, ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkı, varoluş savaşında Atatürk ilke ve devrimleri ile Türk Kurtuluş Savaşı’nı kendisine rehber kabul etmiş bir halktır. Ne mutlu bizlere  ki; bugün egemen KKTC Devleti’nin çatısı altında, Türkiye’nin güvencesinde özgür bir halk olarak yaşamaktayız. Milli birlik ve beraberlik ruhuyla, geçmişte tüm güçlükleri yenmesini bilen Türk ulusu, bugün geleceğe güvenle bakmaktadır. Yerli ve Milli üretimiyle, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yürüyen Türkiye Cumhuriyeti güven ve gururumuzdur.

Kıbrıs Türk Halkı da iç ve dış etken çatlak seslere karşı,  KKTC Devleti’nin egemen varlığını korumakta kesin kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş Yıldönümü, Türk ulusuna kutlu olsun. Bizlere bu günleri yaşatan Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet,minnet ve şükranla anıyoruz.”

ED

Diğer Haberler

Başa dön tuşu