KıbrısManşetSürmanşetTürkiye

Akıncı: “Akıncı adaylıktan çekilirse ailesi, kendisi ve halkı için iyi olur”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, üstü kapalı şekilde MİT Müsteşarlığını işaret ederek, "Akıncı adaylıktan çekilirse ailesi, kendisi ve halkı için iyi olur” tehdidi aldığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, üstü kapalı şekilde MİT Müsteşarlığını işaret ederek, “Akıncı adaylıktan çekilirse ailesi, kendisi ve halkı için iyi olur” tehdidi aldığını açıkladı. “Burada istihbarat toplamak için, ülke çıkarları ve düşmana yönelik bilgiler edinme ve tehditleri önlemek için bulunan bazı görevliler benim Özel Kalem Müdürümü çağırıp hatta Ankara’ya davet edip onun üzerinden beni tehdit ettiler” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, kendisini mağduru oynamak ve seviyeyi aşağı çekmekle suçlayan Başbakan Ersin Tatara da tepki gösterdi. Akıncı, “Keşke hep birlikte bu tehditlere ve müdahalelere tepki gösterebilseydik” dedi.

“Türkiye ile ilişkileri bozduğum eleştirisini kabul etmiyorum. Ben savaşa karşıyım, barıştan yanayım. Her zaman diyalog çağrısı yaptım. Türkiye’de ilhak isteyen bir kesim var, ona da karşı çıkıyorum. Türkiye’de darbe girişimi yapıldığında sivil yönetimin ve demokrasinin anında yanında oldum, aynı davranışı bizim irademize karşı Ankara’dan da beklerim.

Adaylıktan çekilmem için Özel Kalem Müdürüme benimle ilgili ‘Akıncı adaylıktan çekilirse ailesi, kendisi ve halkı için iyi olur’ denildi. Bu bir tehdittir. Bununla ilgili izahat istemek için TC Büyükelçisi’ni davet ettim, Ankara’ya sorayım dedi ve gelmedi. Kampanya başladı başlayalı Türkiye Elçiliği seçim karargahına dönmüştür.

Benden daha önce de geçmişte bazı kişilere adaylıktan çekilmesi konusunda telkinde bulunuldu. Dr. Küçük Ankara’da nasıl adaylıktan çektirildi Kemal Kaynak kitabında yazmıştı. Sn. Eroğlu da zamanında adaylıktan çektirildi. Benim ve çalışma arkadaşlarımın mail hesapları çalındı, bir siber suç işlendi.

TC BÜYÜKELÇLİĞİ, CUMHURBAŞKANI AKINCI’NIN SÖYLEMLERİNİ REDDETMİŞTİ

 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın bir televizyon kanalında yapmış olduğu beyanatlara ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:

Tv2020 Kanalında bugün yayınlanan bir programa katılan Sayın Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeleri tamamen gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, seçimlerin güven içerisinde yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır.

Türkiye’nin seçim malzemesi yapılmasının sakıncaları daha önceki çeşitli açıklamalarımızda da defalarca dile getirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu rahatsız edici tavrın sürdürülmekte olması iyi niyetten uzaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu