Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Akıncı: İki devlete doğru gidiyoruz ama o iki devletten biri KKTC değil Türkiye Cumhuriyeti olacak

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iki devletli çözüm söylemlerinin devam etmesiyle birlikte, o sonuca doğru sürüklendiğimizi ifade etti. "Bu iki devletten birisi Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs'ın daha da bağımlı hale geleceği Türkiye Cumhuriyeti olacaktır" dedi

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iki devletli çözüm söylemlerinin devam etmesiyle birlikte, o sonuca doğru sürüklendiğimizi ifade etti. “Bu iki devletten birisi Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs’ın daha da bağımlı hale geleceği Türkiye Cumhuriyeti olacaktır” dedi.

“TÜRKİYE İLE KOMŞU OLMAYA ÇOK YAKINLAR”

“Daha önce de uyardığımız gibi, Güney Kıbrıs sadece denizden değil ada üzerinde de Türkiye ile komşu olmaya doğru gitmektedir” diyen Akıncı, Bu gelişmede, Rum yönetimlerinin de payı büyüktür” diyerek, “İşin en rahatsız edici boyutunun ise bu gidişi Kıbrıs Türk halkının da benimsemiş olmasıdır” yakınmasında bulundu.

“BU GİDİŞATA DUR DİYEBİLECEK GÜÇ KIBRIS TÜRK HALKINDADIR”

“İçinde bulunduğumuz durumu, seçim sonuçları ile izaha çalışmanın hiç bir geçerliliği yoktur” diyen Akıncı, “Son seçimlerin Türkiye’deki iktidarın açık müdahaleleriyle bir irade gaspı olduğunu bilmeyen de yoktur” diyerek, “Kıbrıs Türk halkı sürüklenmekte olduğu sonu engelleyebilecek yegane gücün sadece kendisi olduğunun idrakinde olursa eğer, bu gidişe dur diyebilecektir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu