KıbrısManşetSiyaset

Akıncı Maraş konusunda açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı üç Televizyon kanalından ortak yayınlanan canlı yayında Maraş konusunda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı üç Televizyon kanalından ortak yayınlanan canlı yayında Maraş konusunda yaptığı açıklamada, konunun kişisel değil uluslararası bir durum olduğunu söyledi.

Akıncı konuyla ilgili değerlendirmelerde önceliğin Maronit konusuna verildiğini Maraşın daha sonra ele alınacağı konusunda uzlaşı sağlandığını anlattı.

Akıncı hazırlıkların yapılması konusunda hazırlık yapılmadan hükumetin envanter açıklaması yaptığını belirtti.

Kendisi haricinde herkesin davetli olduğu bir toplantının düzenlenmesinin anlamının açık olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı Maraş’ın BM denetiminde eski sakinlerinin kullanımına açılması karşılığında hava ve deniz ulaşımında ambargoların kaldırılması söyleminin ne KKTC’de ne Türkiye’de karşılık bulduğunu belirtti.

Konuya bütünlüklü çözüm çerçevesinde bakıldığını ifade eden Akıncı ne yapılacaksa BM ile çatışmamak gerektiğinin altını çizdi.

Akıncı Maraş’ın yılanlara çıyanlara ev sahipliği yapmasını istemediğini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı Maraş’ın Türk yönetiminde açılması fikrinin çözüme bir katkı sağlamayacağını, söylemlerde tutarlılık gerektiğini belirtti.

Hükumetin bu konuda kafasının karışık olduğunu kaydeden Akıncı Kıbrıs konusunu ilgilendiren her konuda Cumhurbaşkanı makamının söz sahibi olduğunu belirtti.

Akıncı seçim dönemi yaşananları bulanıklık olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı Hükumet ve Türkiye’nin Maraş konusunda seçimden önce yeni bir adım atmasını temenni etmediğini belirtti.

Akıncı, Kıbrıs’ta son noktayı Türkiye ile diyalog içinde Kıbrıslıların koyabileceğini vurguladı.

“GERİ DÖNÜLEMEZ BİR YOLA GİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Akıncı Rum tarafının geri dönülemez bir yola girildiğini artık görmesi gerektiğini söyleyerek onları motive edecek önemli unsurun şu anda yaşananları görmesi olacağını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu