KıbrısManşet

Akıncı net konuştu

“Kara propaganda, yalan ve iftiralara halkımız prim vermemeli”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci hakkında konuşarak “Kara propaganda, yalan ve iftiralara halkım prim vermemeli” dedi.

Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 5 Şubat’ta ‘Güven ve Kararlılık’ gecesinde seçime ilişkin adaylık kararlarını duyuracaklarını ifade ederek Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için gönüllü hukukçulardan oluşan bir ‘hukuk bürosu’ kurmakta olduklarını belirtti.

Demokratik bir olgunluk içerisinde karalama ve iftiranın olmadığı bir seçim süreci ümit ettiğini söyleyen Akıncı, “Halkımızın kara propaganda, yalan ve iftiralara asla prim vermeyeceğine olan inancım tamdır” dedi.

Akıncı’nın paylaşımı şu şekilde:

“26 Nisan 2020’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin adaylık kararımızı 5 Şubat’ta Güven ve Kararlılık gecemizde halkımız ve kamuoyu ile paylaşacağız.

Seçim süresince bizlerle çalışmak üzere gönüllü hukukçulardan oluşacak bir hukuk bürosu kurma kararı aldık ve arkadaşlarımız hazırlıklarına başladı. Öncelikle gönüllü hukukçu arkadaşlarımıza bizlerle bu süreçte birlikte olacakları için teşekkür ediyorum.

Seçim süreci boyunca gerekli durumlarda hukuki görüş alacağımız büro, aynı zamanda sosyal medyada şimdiden işaretleri görülen çirkin karalamalar ve iftiralara karşı da her türlü hukuki girişimin yapılmasından sorumlu olacaklar.

Ümit ederim ki, demokratik olgunluk içerisinde, karalama ve iftiranın değil doğruluk ve gerçekliğin yer alacağı, hoşgörü içinde bir dönem geçiririz.

Halkımızın kara propaganda, yalan ve iftiralara asla prim vermeyeceğine olan inancım tamdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu