KıbrısManşetSağlık

Akıncılar köyünde 7 vaka! Köyün sağlıkçısı da pozitif…

Akıncılar Belediyesi Başkanı Hasan Barbaros, Hüseyin Ekmekçi’nin sunduğu Günaydın Kıbrıs Programına telefonla bağlanarak Akıncılar köyünde 7 pozitif vaka olduğunu açıkladı

Akıncılar Belediyesi Başkanı Hasan Barbaros, Hüseyin Ekmekçi’nin sunduğu Günaydın Kıbrıs Programına telefonla bağlanarak Akıncılar köyünde 7 pozitif vaka olduğunu açıkladı. Akıncılar Köyü’nde pozitif vakanın temaslısı olan bir şahsın olduğunu kaydeden Barbaros, covid-19 semptomları gösteren şahsa yapılan PCR testinin pozitif çıkmasının ardından, temaslılarının tespit edildiğini ve söz konusu şahsın anne, babası ve amcalarının da covid-19 pozitif olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Tüm ailenin şu anda karantinada olduğunu kaydeden Barbaros, tüm köye tarama yapılmasını talep ettiklerini ve 170 kişiye test yapıldığını açıklayarak, “Sonuçları beklerken hepsinin negatif olduğu açıklandı ve ardından ilerleyen saatlerde 4 kişinin şüpheli olduğu söylendi. 4 şüpheliden 2’si negatif, 2’si pozitif çıktı. Söz konusu ailenin yanı sıra sağlıkçımızın da pozitif olduğu tespit edildi. Sağlıkçımızın pozitif vaka olması ciddi bir endişeye neden oldu. Sağlıkçının çok sayıda temaslısı var çünkü tansiyon ölçtürmeye, iğne yaptırmaya, hap almaya giden çok kişi var. Akıncılar’da 5 gün sonra bir tarama daha yapılmalıdır.

Kahvehaneleri kapatmayı düşünüyorum, bölgedeki okulda kapatılmalıdır. Marketlerde de önlem alınmalı ve tek tek gidilmelidir. Gerekli tedbirleri almalıyız. İlaçlama da yapacağız. 15 gün kimse kahvehaneye gitmezse bir şey olmaz. Marketlere de tek tek girilmelidir. Önlemleri almazsak, işimiz çok zor. Bir avuç insanız ve herkes birbiriyle temaslıdır, ayrıca yaşlı bir nüfusa sahibiz. Elimizden geleni yapacağız. Bir süre sokağa çıkmamalıyız diyerek bölge halkına çağrıda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu