KıbrısManşet

“AKP içindeki özel bir yapı bize yeni anayasa hazırlıyor”

LTB Harmancı, AKP’nin içinde özel bir yapının KKTC için yeni bir anayasa hazırlığına giriştiğini belirtti.

Lefkoşa Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, AKP’nin içinde özel bir yapının KKTC için yeni bir anayasa hazırlığına giriştiğini belirtti.

Harmancı anayasanın şuan yazıldığını hatta buradaki uzmanların da görüşlerinin alınmaya başlandığını ifade etti. Havadis TV’de Öntaç Düzgün ve Mete Hatay’ın, “Kahve Sohbetleri” isimli programına konuk olan Harmancı çarpıcı iddialarda bulunarak yaşananlara karşı geri kalanlar olarak ortak aksiyon alınması çağrısında bulundu.

Harmancı’nın konuyla ilgili sözleri şöyle:

“Bizim kulağımıza gelenler şuan AKP içinde özel bir yapının bize yeni bir anayasa hazırladıkları yönünde. Bunu yazmaya başladıkları hatta buradaki yerel uzmanların görüşlerini de alarak ilerlemeye çalıştıkları doğrultusunda. Bir yol ayrımına gidiyoruz. Bu kutuplaşmadan belki de zarar göreceğiz son seçimde yaşandığı gibi ama mevcut aksiyonsuzluğumuzda da başımıza daha kötü şeyler gelecek. Irkçılık temelli olmayan, ezilen insanların kökenine bakmadan daha iyi bir yapıyı kurabileceğimizi düşünüyorum ama karşımızdaki güçlerin bunun üstüne oynayacaklarını da aklımızdan çıkarmayalım. Partileri kapatalım demiyorum ama aksiyonu alırken diğer partilerle birlikte hareket etmekten bahsediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu