GenelManşetTürkiye

AKP Sözcüsü Çelik: ABD’nin yaptırım kararını reddediyoruz, Türkiye yoluna devam edecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi. Çelik, "ABD'nin ittifak ilişkisi ruhu ve Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihi derinliği ile asla bağdaşmayan yaptırım kararını reddediyoruz. Bu kararın hiçbir hukuki zemini yoktur, adaletten uzaktır ve müttefiklik ilişkisi bakımından tamamen yanlıştır" ifadelerini kullandı

TBMM’deki 4 partiden ABD yaptırımlarına tepki: “Reddediyoruz”ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararına, TBMM’deki 4 siyasi parti ortak açıklamayla tepki gösterdi.TBMM

AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekillerinin imzasını taşıyan ve TBMM Genel Kurulu’nda okunan ortak açıklamada, ABD’nin Türkiye’ye karşı açıkladığı yaptırım kararı “reddedildi.”

Türkiye’nin milli güvenliğinin gerektirdiği hiçbir adımı atmaktan çekinmeyeceği, bu konudaki tehdit ve yaptırımlar karşısında da geri adım atılmayacağı vurgulanan ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ABD’nin attığı bu yanlış adım müttefiklik ruhuyla bağdaşmaz. Karşılıklı saygı temelinde ileri götürülmesi gereken ilişkilerimize de bir fayda sağlamayacağı açıktır. Türkiye, dış politikasında barış ve istikrara katkıda bulunmak için üzerine düşeni yapan bir ülkedir. NATO’nun saygın ve vazgeçilmez müttefikleri arasında yer almaktadır.

“Çıkar gruplarının dar görüşlü ve hasmane ajandalarının Türkiye ABD ilişkilerini rehin almasına müsaade edilmemelidir. Türkiye’yi dışlayan bir bakış açısınının dünya barışına katkı sunması mümkün değildir. Bu tavır, NATO’nun müttefiklik ruhuna aykırıdır. Bu nedenle, ABD’yi bu vahim yanlıştan bir an evvel geri dönmeye davet ediyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu