GenelKıbrısManşet

Akpınar: “Göreve gelip arzu ettiğim başarıyı yakalayamazsam, bireysel hayatıma geri dönerim”

-Mine İçsel

Demokrat Parti Milletvekili adayı, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, adaylık sürecine dair açıklamalarda bulundu.

“Vekaleten değil, asaleten”

“Vekaleten değil, asaleten böyle bir görev üstlenme girişimi konusunda karar aldım” diyen Akpınar; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş ve gelişim sürecinde üstlendiğimiz tüm görevler dışında, mevcut yapıyı ileriye taşıma noktasında endişe yaşıyor olmamız sebebiyle ve geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi yaşam şartlarında yaşayabilmesi için adımlar atılması gerektiğini düşündüm” diyerek aday olma gailesini açıkladı.

“Siyaseti meslek olarak görebilmem mümkün değil”

Siyasetin bir meslek olmadığının altını çizen Akpınar, kendisinin bir akademik figür olduğunu dolayısıyla siyasete girişiyle bir siyasi figür olup siyaseti meslek olarak kabul edebilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

“Başarılı olamazsam, şansımı devrederim”

“Ben akademik figürden siyasi bir figüre geçmek gibi bir meslek değişimine gitmeksizin, halkımıza doğruları anlatıp geleceğe dair insanca yaşanabilir şartlara gelinebilmesi için bu göreve talibim” açıklamasında bulunan Serhat Akpınar, göreve geldiğinde arzu ettiği başarıyı yakalamaması durumunda da halka hizmet etme konusunda yakaladığı şansı başka bir düşünce arkadaşına devredeceğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu