KıbrısManşet

Aktan Naim Yıltan Birkaya’nın lehine yalancı şahitlik yapan Haluk Kasap’ın yalanı ortaya çıktı

Haspolat'ta 11 Haziran’da meydana gelen ölümle Neticelenen Trafik kazası meselesinde polise yalan bilgi verdiği tespit edilen zanlı Haluk Kasap tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı ve teminatla serbest bırakıldı

Haspolat’ta 11 Haziran’da meydana gelen ölümle Neticelenen Trafik kazası meselesinde polise yalan bilgi verdiği tespit edilen zanlı Haluk Kasap tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı ve teminatla serbest bırakıldı. Hakkı Afşin’in hayatını kaybettiği kazada, uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanan Aktan Naim Yıltan Birkaya’nın lehine yalancı şahitlik yapan Kasap’ın yalanı ortaya çıktı. Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şube Amiri Mehmet Özatılgan ve ekibinin titizlikle yürüttüğü tahkikat, gerçeği ortaya çıkardı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memur Soner Şaban, olguları aktardı. Polis, 11.06.2022 tarihinde Haspolat’ta meydana gelen ölümle Neticelenen Trafik kazası meselesi ile ilgili olarak Lefkoşa’da sakin 42 yaşındaki Haluk Kasap’ın ve Dilekkaya da sakin Yıltan Birkaya’nın yönlendirmesi ve kendisine ucuz araç satacağı vaadi ile 23 Haziran 2022 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne giderek bahse konu ölümle neticelenen trafik kazasını görmediği halde gördüğü yönünde ifade vererek polise yalan bilgi verdiğini anlattı.

Polis, zanlı Haluk Kasap mahkeme emri gereğince tutuklandığını zanlı Yıltan Birkaya’nın ise arandığını söyledi. Polis, zanlının ilerde davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya, zanlının 4 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu