KıbrısManşetSağlıkSürmanşet

Aktuğ: Lapta-Karşıyaka bölgesinde kısmi kısıtlamaya gidilmeli

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ Lapta Bölgesi’nde artan vakalara yönelik hızlı bir şekilde önlem alınması konusunda uyarılarda bulundu

Lapta Bölgesi’nde COVID-19 salgında yaşanan son gelişmelere ilişkin GIYNIK Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ, son bir hafta içerisinde bölgede 30’un üzerinde koronavirüs vakası tespit edildiğini kaydetti ve bölgedeki bulaşa yönelik acilen önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Belediye olarak ellerinde resmi verilerin bulunmadığını, ancak vatandaşlarla birebir iletişim halinde olduklarını ve elde ettikleri bilgilere göre Lapta Bölgesi’nde son bir haftada 30’un üzerinde yeni vaka tespit edildiğini ifade eden Başkan Aktuğ, konunun yakın takipçisi olduklarını ve bölgede hızla artan bulaşın önlenebilmesi adına Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle istişare içerisinde olduklarını ifade etti.

“GEREKİRSE KISMİ KISITLAMAYA GİDİLMELİ”

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin dün akşamüzeri bölgeyi ziyaret ettiğini ve vatandaşların sağlığı için gerekli önlemlerin alınması konusunda bir toplantı yaptıklarını da aktaran Aktuğ, “Bölgemizde bulaşın önlenebilmesi için radikal kararlar üretebilmek adına Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bölgemiz Sağlık Ocağı sorumlu ekibi, komşu belediyelerimiz ve Girne Kaymakam’ı ile toplantı gerçekleştirdik. Vakaların hızla artması nedeniyle önlemler konusunda hükümetten taleplerimiz var. Gerekiyorsa Lapta- Karşıyaka bölgesinde kısmi kısıtlanmaya gidilmeli” açıklamalarında bulundu.

VATANDAŞLARA ‘KENDİ ÖNLEMİNİZİ ALIN’ ÇAĞRISI

Bölge vatandaşına da uyarılarda bulunan Aktuğ, ‘ilk önce kendi emniyetimiz’ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletin ya da merkezi hükümetin alamadığı önlemleri tartışmaktansa bizlerin kendi önlemeni alması gerekir. Ancak bölgede hızla artan vakalar gösteriyor ki vatandaş kendi önlemini almıyor. Belediye olarak bölgedeki işletmelerle ortak hareket ediyoruz. Pek çok işletme koronavirüs nedeniyle kepenklerini kapattı. Bizlerde kendi sağlığımız için gerekirse 14-15 gün için bireysel olarak kısmi kısıtlamalara gitmeliyiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu