GenelKıbrısManşet

Aktuğ: Seçim hükümeti varken ne yapılabilir, neden bu acele kararlar üretilmek isteniyor?

Geçtiğimiz hafta maaş geriliğinin telafi edilmemesi durumunda eyleme 13 Aralık’ta eyleme gideceklerini duyuran Lapta Belediyesi çalışanları 4 aylık maaş geriliğinin telafi edilmesi ve konuyla ilgili somut bir adım atılmadığı gerekçesiyle Lapta Belediye binası önünde eylemlerini başlattı.

Geçtiğimiz hafta maaş geriliğinin telafi edilmemesi durumunda eyleme 13 Aralık’ta eyleme gideceklerini duyuran Lapta Belediyesi çalışanları 4 aylık maaş geriliğinin telafi edilmesi ve konuyla ilgili somut bir adım atılmadığı gerekçesiyle Lapta Belediye binası önünde eylemlerini başlattı. Eylemden bir gün önce sosyal medya hesabından açıklama yapan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ise  2018’de devraldığı belediyenin bozuk mali yapısı ve beraberinde yaşanan ekonomik gelişmeler, sel, pandemi sürecine tüm personel maşları, belediyenin banka borçları çalışanların ihtiyat sandığı, sigorta ve vergi dairesi borçlarının aksatılmadan ödendiğine ancak 2021 yılı devlet bütçesinde belediyelere ayrılan katkı paylarının hayat pahalılığı ve piyasadaki artışların yanında düşük kaldığını ifade ederek, harcama düzenlerinin bozulduğunu belirtti.

 

“SORUNLARI BİLİYORUM VE ÇÖZÜM İÇİN UĞRAŞIYORUM”

Belediye personel maaşlarının 35 -40 gün kadar geç ödendiğini sözlerine ekleyen Aktuğ, “Son aylarda personelimiz haklı olarak bu konu ile alakalı sorunlar yaşamaktadır. Seçildiğim günden itibaren dediğim gibi öncelik mali yapısı güçlü bir belediye ve personelimin huzurla çalışacağı bir ortam için uğraşlarımız devam etmekte , sorunlarını birebir bilmekte ve çözümler üretmeye uğraşmaktayım” diyerek,15 Ekim 2021 tarihinde Lefkoşa’da belediyelerde örgütlü sendikalar ve üyeleri ile birlikte eyleme gittiklerini hatırlattı.

 

“ŞU AN NE YAPILABİLİR?”

Diğer belediye başkanları ile birlikte hükümet yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde 2022 belediye bütçelerine ayrılan payın yüzde 26.40’a getirildiğini aktaran Aktuğ, ülkenin seçim sürecinde olduğuna ve seçim hükümeti tarafından yönetildiğine dikkat çekerek, “O günden bu güne ne değişmiştir ki Lapta Belediyesinde eylem / grev kararı almaya çalışılmaktadır?  Seçim sürecinde olan ülkemizde, seçim hükümetinin görevde olmasından dolayı şu an ne yapılabilir ki de bu acele kararlar üretilmek istenmektedir? Amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu aşikardır” dedi.

Aktuğ, yeni yıldan sonra devlet katkısına gelecek artış, devlet bütçelerinin açılması ile birlikte kurulacak yeni bir hükümet ile birlikte çalışmaların yoğunlaşacağını ve sonuçların alınacağını belirtti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu