KıbrısManşetSiyaset

Aktunç: Hasta haklarının önemi, pandemide daha iyi anlaşıldı

Demokrat Parti (DP) Milletvekili adayı Serhan Aktunç, Evrensel Hasta Hakları Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Emete İmge ile bir araya geldi.

Demokrat Parti (DP) Milletvekili adayı Serhan Aktunç, Evrensel Hasta Hakları Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Emete İmge ile bir araya geldi.

Görüşmede, “Hasta hakları çok önemli” diyen Aktunç pandemi döneminde, bunu daha iyi anladıklarının altını çizdi.

“PARTİ OLARAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUM”
Evrensel Hasta Hakları Derneği’nin gösterdiği çabalarının çok değerli olduğunu vurgulayan Aktunç “Bunların desteklenmesinin mecliste parti olarak takipçisi olacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

Aktunç, sağlığın çok önemli olduğunu vurgulayarak, onların savunuculuğunu yapmanın dernek olarak çok değerli olduğunu belirtti.

“22 YILDIR BEKLEDİĞİMİZ VE HALA DAHA ÇIKMAYAN HASTA HAKLARI YASASI VAR”
Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, Derneği’nin sağlık hakkını savunan ve onun arkasında koşan bir dernek olduğunu dile getirdi.

Parlamentodan beklentilerinin olduğunu dile getiren İmge, “22 yıldır beklediğimiz ve hala daha çıkmayan Hasta Hakları Yasası var” dedi.

“Meclisten beklentimiz önümüzdeki dönemde Hasta Hakları Yasası’nın yasal bir zemin bulması” şeklinde konuşan İmge, aynı zamanda sağlık bütçesinin de artmasını beklediklerini belirtti.

İmge, “Bu bütçeyle sorunların hallolması mümkün değil” diyerek, sektörün iyi yönetilememesiyle sorunlarında büyüdüğünü, Meclis’in denetim görevini daha etkin bir şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu