GenelKıbrısManşetSiyaset

Aktunç: Memurdan çok işçiye ihtiyacımız var  

Lefkoşa Türk Belediyesi As Başkanı Akın Aktunç, 6 dönem boyunca görev aldığını, tüm görev dönemlerindeki başkanların öz verili çalışmalar yaptığını belirtirken, “Benim ilkem ben değil biz ilkesidir. Bunula birlikte ise insan sevgisidir.” ifadelerini kullandı.  

Özel Haber – Lema Gözay

Lefkoşa Türk Belediyesi As Başkanı Akın Aktunç, 6 dönem boyunca görev aldığını, tüm görev dönemlerindeki başkanların öz verili çalışmalar yaptığını belirtirken, “Benim ilkem ben değil biz ilkesidir. Bunula birlikte ise insan sevgisidir.” ifadelerini kullandı.  

Aktunç, LTB Belediye Meclis Üyeleri’nden dokuz kişinin Ulusal Birlik Partisi’nden oluştuğunu, kendisininde UBP’den As Başkanlığı’na aday olarak seçildiğini aktarırken, mevcut LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile göreve başlamadan önce bir prensip anlaşması yaptıklarını belirtti.  

Aktunç, Harmancı ile yaptığı prensip anlaşmasında, “Parti gözetmeksizin Lefkoşa için çalışacağız.” kararını aldıklarını belirtirken, 2014 yılından bu yana Başkan Harmancı ile hiçbir anlaşmazlık yaşamadıklarını vurguladı.  

Aktunç, belediyenin bütçe harcamalarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, bütçenin yüzde 80’nin yalnızca çalışanların maaş ödemesine gittiğini, LTB’nin yıllık bütçe miktarının 290 milyon Türk Lirası olduğunu belirtirken, pandemi nedeniyle bütçenin sallandığını ve öz kaynaktan Lefkoşalıya hizmet verme noktasında tıkandıklarını dile getirdi. 6 dönem boyunca Belediye meclis üyeliği ve as başkanlık görevlerinde bulunan Aktunç, 2002 yılında Şemi Bora ile iki dönemin ardından görevlerini bırakırken mevcut personel sayısının 187 kişi olduğunu ve kasada  da 1 Milyar Türk Lirası da 1 Milyar Türk Lirası bıraktıklarını belirtirken, Kutlay Erk’in göreve geldikten sonra personel alımına başladığını ve personel alımının Cemal Bulutoğulları döneminde de artarak devam ettiğini, mevcut personel sayısının şuan 843 kişi olduğunu Kutlay Erk’in göreve geldikten sonra personel alımına başladığını ve personel alımının Cemal Bulutoğulları döneminde de artarak devam ettiğini, mevcut personel sayısının şuan 843 kişi olduğunu aktardı. 

Aktunç, 843 personelin 350’sinin işçi olduğunu, geçmiş dönemde işçi değil memur statüsünde personel alındığı için işçi ihtiyaçlarının olduğunu ve 83 geçici personel aldıklarını belirtirken, belediyecilikte memur işçiden çok dışarıda çalışanlara yani işçilere daha çok ihtiyaç olduğunu, 105 dışarıda çalışan personelleri olduğunu fakat bu sayının yeterli olmadığını dile getirdi. 

LTB’de ki 843 personelin 480’nin memur personel olduğunu dile getiren Aktunç, “480 memur sayısı, mevcut sayının yarısı olsaydı ve yerine işçi alımı yapabilseydik Lefkoşamız daha da güzel bir noktada olabilirdi. Her hayat pahalılığı geldiği zaman belediyeye 15-20 personel daha almış gibi oluyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu