KıbrısManşet

Aktunç: THY’den uçak seferleri arttırılması konusunda talebimiz oldu

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, bu yıl içerisinde müzeleri Avrupa standartlarına getireceklerini inandığını belirterek, “Bu şekilde ülkenin gelirleri artacak” dedi.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan Gökhan Altıner’in sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa katıldı.

Özel sektörün ve esnafın durumunun çok zor olduğunu belirten Aktunç, “Devlet özel sektörü destekleyecek güç bulamazsa büyük sıkıntılar yaşanacak. Devlet hem elektrikte hem de akaryakıtta özel sektöre destek olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

AKTUNÇ: HALKIMIZ TURİZM SEKTÖRÜNÜ PEK İÇSELLEŞTİREMEDİ

Aktunç, turizmin pastasının toplumun geneline yayılması gerektiğini, sadece belli kesimlerin bu sektörde iyi paralar kazandığını, bu yüzden de halkın turizmi pek içselleştiremediğini söyledi.

Ülke toplumunun hizmet sektörünü sahiplenemediğini ifade eden Aktunç, “Kıbrıs halkı olarak biz üretmeyi pe sevemedik. Kimseye muhtaç kalmak istemiyorsak, ekonomik ve siyasi bağımsızlığın tek kurtuluşu turizmdir” dedi.

“THY’DEN UÇAK SEFERLERİNİN ARTIRILMASI KONUSUNDA TALEBİMİZ OLDU”

Aktunç, uçak seferleri fiyatlarındaki pahalılıkla ilgili olarak, Türkiye ziyaretlerinde bu konuyu ele aldıklarını, Türk Hava Yolları’ndan (THY) da sefer sayılarının artırılması konusunda bir taleplerinin olduğunu belirtti.

Türkiye’den KKTC’ye okumaya gelen öğrenci sayısının düştüğünü ifade eden Aktunç, açıklamasının devamında şu ifadelerini kullandı:

“TURİZM GELİRLERİNİN HALKIN GENELİNE YAYILACAĞI ADIMLAR ATMALIYIZ”

Dövizde yaşanan sıkıntılardan dolayı ev kiralarının ve uçak fiyatlarının artması buna sebebiyet verdi. Eğitimin de ülkeye katkısı büyük. Bu konuya da çözüm bulmalıyız. Turizm gelirinin halkın geneline yayılacağı adımlar atmalıyız. Toplumla daha fazla iç içe olunacak turizm projelerini planlıyoruz.”

Aktunç, muhalefetin hükümete yaptığı eleştirilerle ilgili olarak, “Muhalefet eleştirelini tabi ki yapsın. Ama bu düzeyli olmalı. Eleştirileri yaparken ülkeye zarar vermeyelim” dedi.

“BU YIL BİTMEDEN MÜZELERİ AVRUPA STANDARTLARINA GETİRECEĞİMİZE İNANIYORUM”

‘Müzeler’ konusuna da değinen Aktunç, bu yıl bitmeden müzeleri ve müzelerin içindeki mağazaları Avrupa standartlarına getireceklerine inandıklarını belirtti.

Aktunç, KKTC’nin ‘Turizm adası’ olabilmesi için sektörde herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyleyerek, “Birçok iş bir arada yapılınca yeterince verim alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TURİZM GELİRLERİ YİNE TURİZM İÇİN KULLANILMALI”

Turizm gelirlerinin yine turizm için kullanılması gerektiğine vurgu yapan Aktunç, “Devletin turizme ayırdığı bütçe diğer ülkelere göre çok az. Turizme harcama yapılmadan sektörün gelişimi de mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Aktunç, KKTC halkında alışılmış çaresizlik olduğunu, geçmişte yapılan yanlışlardan dolayı bunların yaşandığını ifade ederek, “Biz eğer icraat yaparsak halkımızın da bu konudaki tutumu değişebilir” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu