EğitimKıbrısManşetToplum

AKÜN, “Kıbrıs Türk Mücadele Tarihinde 21 Aralık” Paneli düzenledi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kıbrıs Türk Mücadele Tarihinde 21 Aralık” Paneli gerçekleştirildi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde (AKÜN) 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kıbrıs Türk Mücadele Tarihinde 21 Aralık” Paneli gerçekleştirildi.

Panel, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program akışında, AKÜN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında ise panelistler Dr. Hasan Topal, Dr. Çağın Zort ve Araştırmacı -Yazar İsmail Bozkurt sırasıyla konuşmalarını dinleyicilerle paylaştılar. Dr. Hasan Topal konuşmasında “Akritas Planı” süreci ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Dr. Çağın Zort ise konuşmasında 21 Aralık olaylarının ve Kıbrıs Türk Milli Mücadele tarihinin edebiyata yansımalarına örnekler verdi.

Son olarak İsmail Bozkurt ise; 1963 öncesi ve sonrasında Kıbrıs Türklerinin milli mücadelesi sürecinde yaşadıkları ile ilgili tecrübelerini aktardı. Katılımcılar tarafından ilgi ile dinlenen panel, plaket töreni ile sona erdi.

Akademisyen ve öğrencilerimize kıymetli bilgilerini aktaran Sayın Dr. Hasan Topal, Sayın Dr. Çağın Zort ve Sayın İsmail Bozkurt’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu