EğitimKıbrısManşetToplum

AKÜN, “Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler” seminerler dizisinin ilkini gerçekleştirdi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) Kıbrıs Araştırmaları Merkezi 21 Şubat 2024 tarihinde üniversite kampüsünde “Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler: Dr. Burhan Nalbantoğlu” başlıklı bir seminer düzenledi.

Bu seminer, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin “Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler Seminerler Dizisi”nin ilki olması özelliğini taşıyor.

Seminerin başlangıcında AKÜN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında ise AKÜN Kıbrıs Araştırmaları Merkezi başkanı Dr. Hasan Topal ve eski milletvekili, siyasetçi Hüseyin Angolemli sırasıyla konuşmalarını dinleyicilerle paylaştılar. Misafir konuşmacılar, tıp doktoru ve siyasetçi kişiliğinin yanı sıra Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer almış olan Dr. Burhan Nalbantoğlu’nu farklı perspektiflerden, hatıraları ve deneyimlerini paylaşarak anlattılar. Bu sayede katılımcılar Kıbrıs Türk halkına birçok fayda sağlamış olan Dr. Burhan Nalbantoğlu’nu daha yakından tanıma fırsatı buldular. Katılımcılar tarafından ilgi ile dinlenen seminer, plaket töreni ile sona erdi.

Akademisyen ve öğrencilerimize kıymetli bilgilerini aktaran Sayın Dr. Hasan Topal ve Sayın Hüseyin Angolemli’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu