GenelKıbrısManşet

AKÜN’de Dünya Kadın Girişimciler Günü Paneli ve Kermesi Düzenlendi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN)’nde 18 Kasım 2022 tarihinde Dünya Kadın Girişimciler Günü Paneli ve yardım kermesi düzenlendi. AKÜN tarafından geleneksel hale gelen Dünya Kadın Girişimciler Günü Panelinin bu yıl 3.sü gerçekleşti. Bu yılki panelin teması “Sosyal Girişimcilik” oldu.

Dünya Kadın Girişimciler Günü Paneli’ne ülkemizin başarılı iki sosyal yardım derneğinin genel başkanı misafir konuşmacı olarak katıldı. Lefke Yardım ve Halk Derneği Genel Başkanı Dr. Emel Yılmaz ve Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Özcömert konuşmaları ile panelde yer aldılar.

Panelde konuşmacılar sosyal girişimcilik ile ilgili bilgiler verirken kendi tecrübelerini ve yaşadıkları zorlukları da dinleyiciler ile paylaştılar. Bir sosyal girişimci olarak hedeflerini ve yaptıkları çalışmaları dile getiren misafir konuşmacılar, aynı zamanda gelecekte yapmayı planladıkları projelerden de bahsettiler.

Panel sonunda dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan misafir konuşmacılara AKÜN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ayşen Berberoğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Panel sonrasında gerçekleşen kermeste ise Lefke Yardım ve Halk Derneği ve Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından üretilmiş el emeği ürünlerin satışı gün boyunca AKÜN’de devam etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu