KıbrısManşetToplum

AKÜN’de Turizm Haftasında Panel ve Sergi düzenlendi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde 15-22 Nisan Turizm Haftası Kapsamında “Turizmde Yeni Ufuklar” adlı Panel ve “Benim Günışığı Kentim” adlı sergi düzenlendi

 

Turizm Haftası kapsamında Akdeniz Karpaz Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 22 Nisan 2022 tarihinde “Turizmde Yeni Ufuklar” isimli Panel düzenlendi. Panelle birlikte öğrencilerin katılımıyla “Benim Günışığı Kentim” isimli bir sergiye de yer verildi. Etkinliğe Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’ndan  Bakanlık Müdürü Mehmet Yalçın, Planlama Dairesi Müdürü Osman Şeker ve Çevre Koruma Dairesi Müdürü Emir Akyıllar, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Planlama Dairesi Müdürü Osman Şeker, konuşmasında Turizmin planlanmasında ve yürütülmesinde akademiyle işbirliğinin önemine dikkat çekerek, ortak çalışmaların devam ettirilmesi yönünde çalışmalara başladıklarını ifade etti. Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Tolga Öz, Turizm Haftasının tarihçesine değinerek, hafta günümüzde turizmin yaygınlaştırılması, halk katılımının sağlanması ve alternatif turizm türlerinin ve etkinliklerinin tanıtılması ve hali hazırda turizm sektöründeki sorunlara çözüm yolları ve önerileri aranması amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir hafta olarak kutlandığını belirtti. Turizm Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Özge ÖZGÜR, konuşmasında Turizmin iyilik halini artıran ve barışa kaynaklık eden yönüne dikkat çekerek, pandemi ve yakın zamanda meydana gelen savaşların turizm alanında görünür bir durgunluk yaratırken aynı zamanda insanlığın halihazırdaki durumunu yeniden düşünme ve değerlendirmesine kaynaklık ettiğini de belirtti.

Turizm Fakültesi Panelde KKTC Turizm Bakanlığından Doç. Dr. Nazım Kaşot, “KKTC’nin Biyolojik Çeşitliliği ve Ekoturizm Potansiyeli” konusunu; Akdeniz Karpaz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ertanın “Anaakım Turizm Karşısında Niş Turizmlerin Yeri” ve Yrd. Doç. Dr. Sarvnaz Baradarani,  “Turizmin İyileşmesi” konularını; son olarak Akdeniz Karpaz Üniversitesi Turizm Fakültesi son sınıf öğrencisi Natasha Mafunga, “Zimbabwe: Günışığı Kenti” konularını ele aldılar. Konular, soru ve cevaplar ışığında verimli bir tartışma ortamında yorumlandı ve tartışıldı.

Genel olarak Turizm alanı ve sektörüyle ilgili yeni ve tartışılmaya henüz açılmış konulara yer verilerek özellikle Pandemi sürecinin yarattığı durgunluk sonrasında yeni düşünce üretimi gerçekleştirmeyi ve Turizmin nasıl iyileşeceğini tartışmayı amaçlayan etkinlikte, öğrencilerin KKTC’den, Türkiye’den ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinden getirdikleri turistik yerlerin fotoğrafları ve hikayeleri panolarda sergilenerek tanıtıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu