KıbrısManşet

Al başına belayı!

Beklenen gün yaşandı… 1 Temmuz “gevşek” açılma süreci başladı… Hem de 1 pozitif vaka ile... İlk günden patladık... 

GIYNIK MANŞET

Beklenen gün yaşandı… 1 Temmuz “gevşek” açılma süreci başladı… Hem de 1 pozitif vaka ile… İlk günden patladık…

Mehmet Ekin Vaiz: Neçin da den, bir tarafta Bakanlar Kurulu, bir tarafta Berber… Ben artık Berbere daha çok güveniyorum… Geç be abi başımıza Allahasen… :))

NUR TOPU GİBİ YENİ CORONAMIZ OLDU… Uçak yolcuları temiz çıktı ancak gemiyle gelen erkek yolculardan birinin Türkiye’de elinde gelen PCR testi negatifken, KKTC’deki sonucu pozitif çıktı…
74 gün yeni COVID-19 vakasının görülmediği ülkemizde, karantinasız ülkeye girişlerin açılmasının ilk gününde ekonomimizin iyileşmesi adına en güzel gelişme yaşandı…

TAAHHÜTNAME MASKARALIĞI… Kuzey Kıbrıs’ın Coronavirüs ile gerçek imtihanı dün başladı. İstanbul’dan gelen iki uçak ve Taşucu’ndan gelen iki yolcu gemisiyle, değil karantinasız girişler, sorma gir hanı gelişleri başladı. Sözde çifte PCR ile ülkeye gelen yolcular imzaladıkları taahhütname ile test sonucu çıkana kadar kendilerini verdikleri adreste izole edecek, temasta bulunmayacak ve bu taahhüdü yerine getirmezlerse haklarında yasal işlem başlatılacaktı…Ama tüm dünya gibi gelenler de ne KKTC’yi ne de kuralları tanımadı.

SÖZDE BELGE İMZALADILAR… Ercan Havaalanı’na inen uçakta bulunan 165 yolcu arasından 11 kişi, C grubu diye açıklanan “yüksek risk grubu”ndaki ülkeler arasından geldiği için karantinaya alındı. Diğer yolcular halk arasına karışmayacaklarına dair bir belge imzaladı. Belge imzalanana kadar ortaya çıkan manzaralar işse trajikomikti…Sosyal mesafeyi de tanımayanların hali tehlikeyi görmeye yetti…

KAHVE İÇTİLER, BERBERE GİTTİLER… Ülkeye dün sabah geldiklerini ve PCR test sonuçlarını beklediklerini söyleyen iki kadın kendilerini izole etmek yerine dışarıda toplumun arasında olmayı tercih etti… Ercan’dan ülkemize gelen bir erkek ise soluğu Lefkoşa’daki bir berberde aldı. Bakım şart!

BU NASIL KONTROLLÜ GEÇİŞ?… Geçişlerin yapıldığı Ledra Palace Sınır Kapısı’nda da sağlık görevlisi yoktu ve sınırdan geçenlere ne PCR testi soruldu ne de yapıldı.

HÜKÜMETE BİR SORU: PCR testi yaptırarak ülkeye gelen yolcuların imzaladıkları taahhütnameye uyulmaması takdirde ne tür bir yasal işlem uygulanacak? Yaptırım ne olacak?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu