GenelKıbrısManşet

Alagadi Fest’e yoğun ilgi

Çatalköy Esentepe Belediyesi’nin bu yıl ilk kez organize ettiği ‘Alagadi Fest’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi

Çatalköy Esentepe Belediyesi’nin bu yıl ilk kez organize ettiği ‘Alagadi Fest’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi

STANTLAR, GÖSTERİLER, KONSERLER

Çatalköy Esentepe Belediyesi tarafından Alagadi köyüne yapılan çevre düzenlemesi ile yeni bir görünüm kazanan sahil şeridinde yer alan ‘Alagadi Fest’ festival kortej yürüyüşü ile başladı. Konuşmaların ardından Çatalköy Esentepe Belediyesi halk dansları topluluğu gösteri sundu. Yiyecek içecek ve el sanatları ürünlerinin satışının da yapıldığı Festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Folklor gösterileri, Grup Otantik, Eylem, Burak Bulut&Kurtuluş Kuş, Grup Salt ve SOS konserlerinin yer aldığı etkinlik Türkiye’nin sevilen gruplarından İkilem konseri ile sona erdi.

KIROK: FESTİVAL ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINACAK

Festivalin açılışında konuşan Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Alagadi 1 olarak bir bilinen bölgede yapılan sahil düzenlemesi ile bölgenin daha çağdaş bir görünüme kavuştuğunu dile getirdi. Kırok, özel çevre koruma alanı içerisinde yer alan Alagadi 1 bölgesinin kısıtlı yapılaşma yanında gerçekleşen çevre düzenlemeleri ile Çatalköy ve Esentepe’nin yeni çekim merkezi olacağını belirtti. Kırok, bu yıl ilk kez gerçekleşen festivalin önümüzdeki yıllarda Uluslararası bir boyuta taşınacağını sözlerine ekledi.

TATAR: BU MİRASI GELECEĞE TAŞIMAYA DEVAME DECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise yeni yapılan düzenlemeyle Alagadi 1 Bölgesi’nin oldukça güzel bir hale geldiğini belirterek, doğasıyla ve deniz kaplumbağalarıyla önemli bir alan olan Alagadi’nin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. “Uluslararası alanda bizleri engellemeye kısıtlamaya çalışanlar var, ne yaparlarsa yapsınlar insanlığın ve medeniyetin bir gereği olarak bu mirası geleceğe taşımaya devam edeceğiz” diyen Tatar, hükümet, belediye ve sivil toplum örgütlerine bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi. Tatar, bölgeye yapılacak yatırımların gerekli hassasiyetler gözetilerek gerçekleştirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu