DünyaGenelManşetTürkiye

Alanya Belediye Başkanı: Vatandaşların yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçedeki yangınlarda 107 evin zarar gördüğünü bildirdi. 

Yücel, yaptığı açıklamada, Gündoğmuş ilçesinden Alanya’ya sıçrayan yangınların 3 mahalle ve bir yaylada etkili olduğunu aktarırken, yangının soğutma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Yücel, zor bir arazide ekiplerin alevlerle mücadele ettiğini dile getirdi. 

Belediye Başkanı Yücel, Yangının turizm bölgesine kadar inme riskine karşı dağlık, tepelik ve dik yamaçta iş makineleriyle tampon bölge yapılarak alevlerin ilerleyişinin durdurulduğunu belirtirken, “İtfaiye ve orman ekiplerinin desteğiyle yangının diğer bölgelere sıçramasını engelledik. Karadan ve havadan bölge korundu.” İfadelerini kullandı. 

Yangının ilçede önemli bir hasara neden olduğunu, Bayır Mahallesi’nde 100, Güzelbağ Mahallesi’nde 7 evde hasar olduğunu belirten Yücel, “Yerel yönetim olarak vatandaşların yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız. Devletimizin yardımlarıyla her şey eskiye dönecek.” Dedi. 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Burhan Sili ise yangının önüne geçilmesi için bölgede açılan tampon yolların alevlerin büyümesinin önüne geçtiğini, mücadelede büyük bir başarı elde edildiğini kaydetti. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu