KıbrısManşetSiyasetToplum

Alas: Hükümetin en büyük sorunu iş bilmezlik, tek derdi seçimler

Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas, Gıynık Web TV’de Mine İçsel’in hazırlayıp sunduğu İçsel Bakış programının konuğu oldu

Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas, Gıynık Web TV’de Mine İçsel’in hazırlayıp sunduğu İçsel Bakış programının konuğu oldu.

“ÜRETİM YAPAMAZSANIZ ENFLASYONLA MÜCADELE EDEMEZSİNİZ”
Programda ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas asgari ücretin açıklanmasının ardından piyasada yaşanan zam furyasına değinirken “Daha zam insanların cebine yansımadan raflara yansıdı. Bunun öncesi de var tabii ki. Maliye Bakanı’nın çıkıp açıkladığı bir rakam vardı zamlar o zaman yapılmaya başladı. Vatandaşın alım gücünü dengelemedikten sonra asgari ücrete istediğiniz kadar zam yapın bir faydası olmaz. Yakında markete gittiğimizde desteyle para götürmek zorunda kalacağız. Bunun en büyük etkeni enflasyon. Kendiniz üretim yapamıyorsanız, dışarıya bağımlı şekilde yaşıyorsanız bundan kaçamazsınız. Üretime önem verilmesi lazım ki alım gücü yükselsin. Doğru ihracat politikalarıyla da bir denge sağlanabilir” dedi.

“VERDİKLERİNİ ZATEN ÇOKTAN ALMIŞ OLUYORLAR”
Hayat pahalılığı veriliyor, asgari ücrete artış yapılıyor ama bunlar geçmiş 6 ayın zamlarından kaynaklı artışlar diye konuşan Alas “Baktığınızda verdiklerini zaten çoktan almış oluyorlar. Enflasyonu bir şekilde durdurarak piyasa istikrarı sağlanmalı” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRET EN DÜŞÜK KAMU MAAŞINA EŞİTLENMELİ”
Asgari ücretin belirlenme şekliyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Alas “Halkın Partisi olarak bu yönde yaptığımız çalışmalar var. En çok istediğimiz şey özel sektörün sendikalaşmasıdır. Bir işçinin masada temsil edilmesi en büyük hakkıdır. Halkın Partisi olarak savunduğumuz ana konu asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesidir. Çünkü asgari ücret açıklanıyor ama yine de açlık sınırının altında kalıyor. Asgari ücretli neden aç kalsın? Büyük oranda özel sektörde çalışan bir nüfusa sahibiz. Tabi niyet olması lazım. Şu andaki yapıya baktığınızda bunun istediklerini sanmıyoruz, işlerine geldiğini düşünmüyoruz.” dedi.

“HÜKÜMETİN TEK İSTİKRARI KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ”
Gayri meşru hükümetin icraatlarına dair de açıklamalarda bulunan Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas “Söylemlerle eylemlere baktığımızda birbirinden ayrışan durum var. 2024, 2023’ten daha güzel, hafta sonuna kadar herşey çözülecek gibi söylemler var. Bunlar hep popülist söylemler. İstikrardan bahsediyorlar bu yönetimin neresinde istikrar var? Kabine değişikliğinden başka bir istikrarları yok. Neredeyse bakanlık yapmamış milletvekili kalmadı. Bu gösteriyor ki hükümet tamamen başarısız” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN EN BÜYÜK SORUNU İŞ BİLMEZLİK, TEK DERDİ SEÇİMLER”
Yapılan icraatların yanında yapılmayanların daha çok olduğunu söyleyen Alas “Havalimanını bitirdiler, eksik açtılar. Düzelir mi? Tabii ki düzelir ama hala bir çalışma yok. Ciddi manada bir çok yerde eksiklikleri var. Hükümetin en büyük sorunu iş bilmezlik, tek dertleri de seçimler. Kurumlara yönetim kurulları atıyorlar, atamaların altı da kendi imzaları var. Şimdi görüyoruz ki bu kurulları bypass edip yetkiyi başbakan ve bakanlar kuruluna veriyorlar. Peki o kurumlara liyakattan uzak partizanca atamaları yapanlar onlar değil miydi ? Ortada yetki devri gerektirecek bir başarısızlık varsa bu başarısızlık ilk olarak bu gayrimeşru hükümetindir. Ama bize göre en büyük sıkıntı bu hükümetin atanmış bir Başbakanın kurduğu hükümet olmasıdır. Bunu toplum gailesinden uzak bir anlayış olarak görürüm. Herkes koltuğunu koruma derdinde, ya kurultay ya koltuk kavgasındalar” dedi.

“EKONOMİ KOMİTEMİZ CİDDİ ŞEKİLDE ÇALIŞMALAR YAPIYOR”
Ülkedeki ekonomik sorunlara da değinen, Halkın Partisi’nin ekonomi konusundaki çalışmalarını açıklayan Alas “Bizim Ekonomi Komitemiz var. Ciddi şekilde çalışmalar yapıyoruz. Ekonomi sadece maaşlara zam, bir şeyleri satmak üzerine olmamalı. Tarım, eğitim, sağlık ve dijitalleşme de artık ekonomik planın içerisine katılmalı. Yakın zamanda Halkın Partisi olarak yaptığımız çalışmaları açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu