KıbrısManşetSiyasetToplum

Alas: Kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, Gıynık web tv’de Mine İçsel’in sunduğu programda bazı açıklamalarda bulundu

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, Gıynık web tv’de Mine İçsel’in sunduğu programda bazı açıklamalarda bulundu.

Alas açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

”KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI DIŞINDAKİ DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMALIDIR”
Kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini söyledi. Siyasilerin dokunulmazlık zırhı arkasına saklanmak yerine yasalara karşı toplumda eşit statüde olmaları gerektiğini savunan Alas, Halkın Partisi olarak toplumun siyasete ve siyasilere karşı kaybettiği güven duygusunun yeniden inşa edilmesinin dokunulmazlıkların kaldırılması ile sağlanacağına inandıklarını belirtti.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas’ın açıklaması şu şekilde;

”HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA!”
Gün oldu öğretmeni, gün oldu gazeteciyi, gün oldu doktoru, eczacıyı, vicdani retçiyi, işçiyi, vatandaşı mahkeme mahkeme gezdirdiniz. Bunu yaparken de yasa böyle dediniz.
Ama sıra size geldiğinde işlediğiniz suçu kabul edip gerek özür dileyerek gerek dokunulmazlık zırhına sığınarak geçiştirdiniz !

”SANA YASAK BANA YASAL DEMEYİN!”
Madem ki vekiller ve bakanlar bu memleketi ileriye götürmek için bu görevlere talip olduklarını,
madem ki hepsi de makamlarını kişisel menfaat uğruna kullanmadıklarını iddia ediyorlar, yapmaları gereken şey çok basittir.

Samimi iseler daha fazla gecikmeden Kürsü Dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılması için mecliste gerekeni yaparlar!

Böylece yasalar karşısında kimse vatandaştan daha üstün olmaz.

Mecliste birçok hukukçu var. Eminim onlar da eşitlik ve adalet için bundan kaçmayacaktır.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu