KıbrısManşetToplum

Alas: “Turizm ve çevre bakanlığı tam bir beceriksizlik sergiledi”

Halkın Partisi Genel Sekreteri ziraat yüksek mühendisi Turgut Alas harnup alımı konusunda Turizm Bakanlığı’nın tam bir beceriksizlik sergilediğini, Binboğa’nın daha önce verilen onca söze rağmen asli görevlerini yerine getiremez hale geldiğini ve sonuçta da üreticilerin mağdur edildiğini açıkladı

 

Halkın Partisi Genel Sekreteri ziraat yüksek mühendisi Turgut Alas harnup alımı konusunda Turizm Bakanlığı’nın tam bir beceriksizlik sergilediğini, Binboğa’nın daha önce verilen onca söze rağmen asli görevlerini yerine getiremez hale geldiğini ve sonuçta da üreticilerin mağdur edildiğini açıkladı. Alas açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BİNBOĞA LTD. ASLİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMEZ HALE SOKULMUŞTUR!”

“31 Ağustos 2023 tarihinde Binboğa Ltd. Yetkilileri yaptıkları açıklamada her yıl olduğu gibi bu yıl da Harnup üreticisinin yanında olduklarını, üreticinin yanında dimdik durmaya devam edeceklerini ve Binboğa’nın kuruluş amacı gereği harnup üreticisinin zarar etmesine izin vermeyeceklerini söylemişlerdi.

Bugün gelinen noktada, harubun Binboğa Ltd. tarafından değil de Toprak Ürünleri Kurumları tarafından satın alınacağı açıklandı.

Altı ay önce, partizanca geçici işçi istihdamı yaptığı, yine yandaşlara 400 bin TL’lik yem dağıtıldığı gibi sebepler nedeniyle KOOP-SEN ile kriz yaşayan Binboğa’nın bugün harubu satın alacak parayı bulamaması abesle iştigaldir. Kaynakları doğru yerde kullanmak yerine siyasi menfaat için kullananların Binboğa’yı getirdiği durum içler acısıdır.

TAKKE DÜŞMÜŞ KEL GÖRÜNMÜŞTÜR

Kendilerinin de vurguladıkları “kuruluş amacını” yerine getirememiş, verdiği sözleri tutamamış olan Binboğa, tarihte bir ilki yaşatmış TÜK’ün ilk kez harnup alımı yapmasına sebep olmuştur.

Üreticinin ürününü geç de olsa satabilecek olması sevindiricidir, fakat Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Binboğa için takke düşmüş kel görünmüştür.

Nasıl olsa birileri harubu alıyor, sorun çözüldü diye yaklaşırsak, bu anlayış bugünü kurtarabilir fakat önümüzdeki üretim sezonlarında da aynı sorunların yaşanmasını engellemez.

GAYRİMEŞRU HÜKÜMETİN İŞ BİLMEZLİĞİ BİNBOGA’YI DA ES GEÇMEDİ!

Gayrimeşru hükümetin tüm kurumlarda ve memlekette yarattığı iş bilmezlik ve yönetememe hastalığı Binboğa’yı da es geçmemiştir.

Başta Fikri Ataoğlu olmak üzere Binboğa Yönetiminin neden harnup alımının Binboğa tarafından yapılmadığını tüm şeffaflığı ile bu topluma açıklaması şarttır !!!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu