KıbrısKültür SanatManşetToplum

Alayköy Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

Alayköy Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 80’nini kendi öz kaynaklarından karşıladığı sosyal aktivite merkezi ABEL-SAM dün akşam açıldı

Alayköy Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 80’nini kendi öz kaynaklarından karşıladığı sosyal aktivite merkezi ABEL-SAM dün akşam açıldı.

Belediyeden verilen bilgiye göre, açılışa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe ve birçok milletvekili ile çok sayıda davetli katıldı. 

Sosyal aktivite merkezinin tamamlanan ilk etabında, belde halkının kullanımına sunulan tam donanımlı bir spor salonu ve 260 koltuk kapasiteli profesyonel tiyatro salonu bulunuyor.

Projenin ikinci etabında ise farklı sportif ve sanatsal kullanımlara açık birçok sosyal aktivite salonları yer alacak.

Tatar, Alayköy Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Alayköy Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi’nin açılışına katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışta konuşan Tatar, Alayköy’ün tarihi ve kültürüyle KKTC’nin önemli bir yerleşim yeri olduğunu dile getirdi.

Tatar, “Alayköy’ün daha da gelişmesi için elimizden ne gelirse yapacağız. Önemli olan, halkımızın mutluluğu ve refahıdır” dedi.

Manisoy

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy açılışta yaptığı konuşmada, ekibine ve tüm belde halkına teşekkür ederken, Alayköy Belediyesi’ni devraldığında yıllarca borç ödemiş olmasına rağmen şu an açılışı gerçekleştirilen ve toplam maliyeti 11 milyon Türk Lirası olan Alayköy Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi’nin yüzde 80 belediye öz kaynaklarından karşılandığını da belirtti.

Açılışta Alayköy Folklor Derneği, A Kare Dans Okulu ve Alayköy Kültür Sanat Derneği gösterileriyle geceye renk kattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu