EğitimKıbrısManşetToplum

Alayköy İlkokulu yüz akı oldu

Yeni eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kaldı. Birçok okul tel tel dökülürken Alayköy İlkokulu ise öğrencileri için dört dörtlük şekilde eğitime hazır

Yeni eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kaldı. Birçok okul tel tel dökülürken Alayköy İlkokulu ise öğrencileri için dört dörtlük şekilde eğitime hazır

DEVRİM DEMİR

VELİLER ÇOK MEMNUN ÖĞRENCİLER MUTLU
Yeni eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala onlarca okul tadilat bekliyor. Birçok okulda fiziksel çalışma başlatılmadı, bazı okullarda konteyner sınıflar kuruldu. 350 öğrencisi 26 öğretmeni bulunan Alayköy İlkokulu ise son 4 yıldır Okul Müdürü Özden Ünbay’ın çabaları ile çiçek gibi oldu. Okulu adeta çiçek gibi süsleyen Ünbay’dan veliler ve öğrenciler çok memnun. Çocuklarının okula mutlu gittiğini, gerçek bir eğitim yuvasına dönüştürülen Alayköy İlkokulu’nda çocukların dersler dışında yapılan etkinliklerle de birçok şey öğrendiğini ifade eden veliler, okul müdürünün takdir toplayacak işler yaptığını söyledi.

OKUL YENİDEN YARATILDI
GIYNIK Gazetesi’ne konuşan veliler, Alayköy İlkokulunda güvenlikten, tuvaletlere okulda birçok eksiklikler olduğunu okul müdürü Ünbay’ın göreve başlaması ile gözle görülür birçok yeniliğe şahit olduklarını ifade etti. Neredeyse kullanılmaz halde olan tuvaletlerin baştan sona yenilendiğini dile getiren veliler, Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra birçok sponsorun okula elinin değdiğini ve çocuklarının kaliteli bir ortamda eğitim aldıklarını kaydetti. Eskiden okulun her tarafının açık olduğunu fakat artık okula girişin güvenli olduğunu kaydeden veliler, yaz boyunca okul müdürü Özden Ünbay’ın çalıştığını gözlemlediklerini ve askerlerin de desteği ile okulda yenilikler yapıldığını belirtti.

ESNAFINDAN, BELEDİYESİNE, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE KADAR
Alayköy İlkokulu’nda koleje giren öğrenci sayısı artıyor, bu çocukların dershane desteği almayan öğrenciler olduğu ifade edilirken, köy esnafı da okuluna sahip çıktı. Belediye, Sivil Toplum Örgütleri, Inner Wheel Kulüpleri, Lionslar, Kıbrıs Vakıflar İdaresi, birçok vakıf, Alayköy Sanayi Bölgesi esnafı, Okul aile birliği, Sivil Savunma, TİKA, öğretmenlerin ve çalışanların bulduğu sponsorlar Alayköy İlkokulunu baştan yarattı.  Alayköy İlkokulu için gözle görülür bir emek sarf eden okul müdürü Özden Ünbay’ın çalışmaları takdirle karşılanıyor.

OKUL YEŞİL BAYRAK İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Alayköy İlkokulu çevreyi korumak için 4 yıldır sürdürdükleri çalışmaları sonucu ödüllendirilerek, KKTC’de Yeşil Bayraklı ikinci ilkokul oldu. Çocuklarına eğitim alırken birçok etkinlikle okulu sevdiren öğretmenleri ve okul müdürüne teşekkür eden veliler, eğitime sayılı günler kala tüm okullarda aynı güzellikleri görmek istediklerini dile getirdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu