GenelKıbrısManşetTürkiye

Alevlerin arasında dünyaya gelen oğlağın adı ‘Mucize’

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını sırasında alevlerin arasında doğduğu belirtilen oğlağa 'Mucize' adı verildi. Devletin desteğini yanında hissettiğini söyleyen Bayat, "Hayvanlarımız bizim için her şeyden daha kıymetli" dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangını sırasında alevlerin arasında doğduğu belirtilen oğlağa ‘Mucize’ adı verildi. Devletin desteğini yanında hissettiğini söyleyen Bayat, “Hayvanlarımız bizim için her şeyden daha kıymetli” dedi.

Kalemler Mahallesi’nde evi, ahırı, otomobili yanan, bazı küçük ve büyükbaş hayvanları da telef olan 30 yaşındaki Sercan Bayat, tahliye edildikten 3-4 saat sonra evine döndü.

Bu sırada bir oğlak sesi duyan Bayat, çevresi yanmış toprakta yeni doğan keçi yavrusu fark etti. Kucağına aldığı yavruyu hemen güvenli bir yere götüren Bayat, oğlağa “Mucize” adını verdi.

“Hayvanlarımız bizim için her şeyden daha kıymetli”

Bayat, öğle saatlerinde yangın başladıktan hemen sonra alevlerin köyüne ulaştığını söyledi.

Bayat: “Alevlerin 6-7 metre yükseldiği yerde nasıl doğdu, nasıl yaşadı, anlayamadım. Bu kadar felaketin içinde tek tesellimiz oldu. Yanımdan ayırmıyorum. Umudumuz, sevincimiz oldu. Onu artık yanımızdan hiç ayırmayacağız. Her zaman beraber olacağız.” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu