KıbrısManşetSpor

Alexandria Ocasio Cortez

“Çocuk da yaparım, kariyer de” diyen kadınlar giderek azalmakta. Nasıl olmasın ki? Hemcinsleri de artık onun rakibi. Kadın seçmenler kadınlara niye oy vermiyor? Tabiî ki de kuvvetle ihtimâl kıskançlık işleri de var bu seç’men işlerinde

“Çocuk da yaparım, kariyer de” diyen kadınlar giderek azalmakta. Nasıl olmasın ki? Hemcinsleri de artık onun rakibi. Kadın seçmenler kadınlara niye oy vermiyor? Tabiî ki de kuvvetle ihtimâl kıskançlık işleri de var bu seç’men işlerinde. Tahsil yapıp kendi sektöründe bir erkekten daha vahşi, yırtıcı ve kırıcı rekabeti hobi olarak sayan birçok kadın çalışan var. “Rekâbet en önemli hobimdir” yazılı birçok kadın ofisi var artık. Yazmasa da zaten o havayı daha ofise girken hissedersiniz. Titiz, detaycı, inatçı ve en mühimi sezgili yönetici kadınlar artık ekonomi dünyası ötesi, siyaset dünyasına da hâkimler. Örneğin Amerika’da siyaset yapan Demokrataların ünlü kongre üyesi Alexandria Ocasio Cortez. Cortez Hanım daha düne kadar bir barda garson olarak ekmeğini içeceklerden çıkarmaktaydı. Çizmelerini giyip cadde’ye indi ve seçildi. Kızcık artık Twitter’de Trump’tan sonra en çok takip edilen 2’nci siyasetçi. Erkek adaylar kızcığı ti’ye almaya çalıştılar ama nanay! Hepsine Amerika Göçmen Rüyası üzerinden kapak yaptı ne güzel.

Ülkemizde de durum aynı vaziyette. Ya gençlerimize ne demeli? Ülkemizde siyaseti geçtik, daha çocuk yaştaki kızlar bolcana makyaj ve tırnak işleri yanısıra botoks, dolgu, lipo, burun düzeltme, lazer epilasyon veya silikon peşindeler. Neyse, artık metroseksüel (Göreceli olarak abartılı bakımlı) erkekler, retroseksüel (maço) erkeklere nazaran giderek artmakta. Erkekler artık göbeği eritmek için tonlarca para harcıyor. Bıyıklar kesilir, kaşlar düzeltilir, üzerine de lazer epilasyon, manikür, pedikür, ağda ve diğer bakım kremlerini kullanan kullanana. Saç ekimi, liposuction, diş beyazlatma durumları, özel terzi kıyafetleri ve bilimum estetik cerrahi müdahaleler günden güne de artmakta yurdumda.

Bizim ülkemiz daha bu çağdayken, elin oğlu tekrardan retroseksüelliğe dönüyormuş diyor Maria Salzman; 45 yaşında bekar ve çocuksuz bir kadın. Dünyanın en büyük reklam ajanslarında strateji şefi olarak çalışan bir trend canavarı. Salzman’a göre; “Damak zevki olan, iyi puro ve şaraptan anlayan, cüzdanı kabarık, bakışları ve duruşuyla maço görünümlü, argoyu az da olsa kullanan özetle kodu mu oturtturan erkek modeli makbûl” diyor yazısında. E nasıl olmasın ki bu vahşi kapital düzende! Kadınların en önemli istek sıralamasına da fit görünümlü ‘slimfit bir erkek’ de koymuş hanımefendi. Olabilir mi? Tabiî ki de olur ama kanımca hepsi fasa fiso bu işler. Kadın anca kendine odaklıdır ancak kafasına bu işleri takan dostlar acilen bir diyetisyen ve spor merkezine başvursun. Hedefte Alexandria Ocasio Cortez gibi kariyer, Alessandra Ambrosio gibi estetik bir vücut var. Hangisi zor? Tabiî ki de birincisi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu