KıbrısManşetSiyaset

Ali Bizden’den Dr. Küçük ve Yakup Celal Menzilcioğlu hatırlatması

KKTC Cumhurbaşkanlığı eski Basın ve İletişim Koordinatörü Ali Bizden, son günlerde ülke gündemini oldukça meşgul eden din işleri başkanının söylemlerine ilişkin bir hatırlatmada bulundu

KKTC Cumhurbaşkanlığı eski Basın ve İletişim Koordinatörü Ali Bizden, son günlerde ülke gündemini oldukça meşgul eden din işleri başkanının söylemlerine ilişkin bir hatırlatmada bulundu. Bizden, İngiliz sömürge yönetimi tarafından Türkiye’den Kıbrıs’a Müftü (Din İşleri Başkanı) olan tayin edilen Yakup Celal Menzilcioğlu’nun Atatürk’e ve Kıbrıslı Türklerin yaşam tarzına hakaret ettiği için İstanbul’a geri gönderildiğini hatırlattı. “Hatırlayanlar vardır, o yıllarda bu topraklarda Kıbrıslı Türkler vardı” diyen Bizden, Yobazlık karşıtı Dr. Fazıl Küçük’ün 1951 yılında konuyla ilgili sözlerini de hatırlattı.

Dr Küçük, “Başımıza dışarıdan getirtilecek, evveliyatını bilip tanımadığımız bir adamı istemiyoruz. Her kim ne derse desin aramızdan birini Müftü seçeceğiz. Bizim aradığımız Atatürk inkılaplarına sadık, cesur ve fedakâr bir insandır” sözlerini sarf etmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu