KıbrısManşet

Ali Özgöçmen’den Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye ‘hodri meydan’

Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin, sağlık çalışanlarının ek mesai yapmama eylemine yönelik zehir zemberek açıklamasına yanıt gecikmedi

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen’den Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye ‘hodri meydan’.
Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin, sağlık çalışanlarının ek mesai yapmama eylemine yönelik zehir zemberek açıklamasına yanıt gecikmedi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, Sağlık Bakanı Pilli’nin, verdiği sözleri yerine getirmediğini ve buna rağmen hemşireleri tehdit ettiğini savundu.

“Sayın bakanım sizin dişiniz hemşirelere geçer sandınız ama yanıldınız” diyen Özgöçmen, “Cesaretiniz varsa eğer, pandemi döneminde hastaneye ayak basmayanlara ve maaşlarını bir tamam alanlara soruşturma açın ondan sonra çıkın karşımıza” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen’ün açıklaması şu şekilde: 

“Sağlık Bakanımız Sayın Ali Pilli verdikleri sözü yerine getiremedikleri için başlatmış olduğumuz ek mesai çalışmama eyleminden dolayı doğan olumsuzluklar üzerine meslektaşlarımıza yasal hakkını kullanarak soruşturma başlatacağını basın yolu aracılığı ile duyurarak tehdit yolunu kullanmıştır. Ayrıca halkın sağlığını tehlikeye attığımızı iddia etmiştir.
Bu sorunların yaşanmaması için günlerdir mücadele ederken kendisi nerelerdeydi?
Aradığımız telefonların kaç tanesine cevap vermiş ya da geri dönmüştür?
Halkın sağlığını tehlikeye attığımızı iddia ederken Corona virüsünü karantinasız bir şekilde kapılarımızı açarak ülkemize ithal eden ve kendi halkına bulaştıran bakanlığı ve hükümeti değil mi?
Bugün olmuş hala daha karantina hastanesi yapılmamasının halk sağlığı için ne kadar büyük bir tehdit olduğunun farkında değil mi?
Bulaşıcı hastalıklar yasasını aylarca uygulamayan kendisi değil mi?
Mevzuatında olmamasına rağmen partizanca mevsimlik işçi alan kendisi değil mi?
Anlayacağınız varsa soruşturma hemşirelere değil size açılmalıdır !
Sayın bakanım sizin dişiniz hemşirelere geçer zannettiniz ama çok yanıldınız.!
Sizin önce cesaretiniz varsa eğer pandemi döneminde hastaneye ayak basmayanlara ve maaşlarını bir tamam alanlara soruşturma açın ondan sonra çıkın karşımıza.!
Tehditlerinizin bizi yıldıramayacağını bildirir, tüm üyerimizin de sendika olarak dimdik yanlarında olduğunu kimsenin böylesi korkutmalara itibar etmemesini ifade ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu